Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Λ. Λαζόπουλος σχολιάζει την επικαιρότητα (31-1-12)

Απάντηση δασκάλας σε Σχολική Σύμβουλο με αφορμή το αίτημα που τέθηκε σε εκπαιδευτικούς για την καταγραφή επιμορφωτικών αναγκών...

Αξιότιμη κυρία ****** (Σχολική Σύμβουλος),

Ονομάζομαι Κ***** Μ******, εργάζομαι στο δημοτικό σχολείου του ***** και διδάσκω στα δύο τμήματα της πέμπτης δημοτικού με το σύστημα της ετεροδιδασκαλίας. Από τα τέσσερα χρόνια που υπηρετώ στην Κρήτη τυχαίνει τα τρία να βρίσκομαι εντός της περιφέρειάς σας, όχι συμπτωματικά καθώς τυγχάνετε της μεγάλης εκτίμησής μου παρακολουθώντας το αξιόλογο και ουσιαστικό έργο σας. Μου ζητήσατε να συμπληρώσω μία φόρμα με τις επιθυμίες μου όσον αφορά τα γνωστικά πεδία στα οποία θα ήθελα να επιμορφωθώ.

Οι μισθοί των εκπ/κών πριν και μετά το Μνημόνιο


Συσσίτια στα σχολεία της Ελλάδας του μνημονίου!

Δείτε τι έλεγε το Υπ. Παιδείας στις 13-10-11

Διερρήγνυαν τα ιμάτια τους τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ότι δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία για λιποθυμίες μαθητών σε σχολεία, από υποσιτισμό ή ασιτία. Τελικά όμως διέψευσαν πανηγυρικά τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Από την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Γιαννιώτης!

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης, που κατέλαβε την πρώτη θέση στα 10 χλμ ανοικτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο μαραθώνιας κολύμβησης της FINA.
Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος στον αγώνα που διεξήχθη στην περιοχή Πράια ντε Σάντος της Βραζιλίας.

ΟΛΜΕ : ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεπέρασε κάθε όριο η Υπουργός Παιδείας στη δημόσια ομιλία της στην εκδήλωση «Για την Ελλάδα τώρα», στις 20/1/12.
 
Συγκεκριμένα:
  • Είπε συνειδητά απαράδεκτα ψέματα:
  • «34 χρόνια δεν έχει αξιολογηθεί δάσκαλος και καθηγητής σε αυτή τη χώρα. Ξεκινήσαμε μόλις ανέλαβα την αξιολόγηση. Ξεκινήσαμε την αξιολόγηση στα σχολεία, έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Πρώτα η αξιολόγηση του σχολείου και μετά η αξιολόγηση του δασκάλου.

    Υπουργείο Παιδείας : Δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών οποιασδήποτε ειδικότητας

    Σήμερα 30/01/2012 έγινε συνάντηση στο υπουργείο παιδείας με τον ειδικό γραμματέα Π.Ε και Δ.Ε. Κο Κοντογιάννη  και τους συμβούλους της υπουργού, Κα Μπούντα, Κο Σηφακάκη και Κα Ζνέλη. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την κινητοποίηση που είχαν διοργανώσει από κοινού η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ,  ο ΠΕΣΥΘ, η ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων - Αναπληρωτών, ο ΣΕΗ. Έξω από το υπουργείο , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συγκεντρώθηκαν αρκετοί  συνάδελφοι και συναδέλφισσες με μαχητικό πνεύμα και διάθεση. Χαρακτηριστικό ήταν και το γεγονός ότι περίμεναν στο κρύο για περίπου 3 ώρες. 

    Από τη συνάντηση και από αυτά που ειπώθηκαν μπορούμε να κρατήσουμε τα εξής:

    Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

    Μαριονέτες με καπέλο

    του Δημήτρη Μυ

    Απ ότι φαίνεται,  στους δανειστές δεν αρκεί ότι τοποθέτησαν κάποιον Παπαδήμο πρωθυπουργό, παραμερίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή βούληση. Θέλουν να φορέσουν και καπέλο στη μαριονέτα…

    Χορός Συλλόγου, Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

    Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου διοργανώνει το χορό του Συλλόγου το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στην ταβέρνα «ΤΟ ΚΥΜΑ» στον Άγιο Κωνσταντίνο. 

    Κατά τη διάρκεια του χορού θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου και θα τιμηθούν οι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011. 
    Τιμή πρόσκληση 15 ευρώ

    ΝΕΕΣ καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί σχολικών μονάδων

    Δείτε την επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.

    Προτάσεις των Δ/ντών εκπ/σης ηλεκτρονικά έως 10/2

    Συνεδριάσεις, 25-26 Ιανουαρίου 2012, ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ

    Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
    Κακαγιάννη Αντώνη

     Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. κύρωση πινάκων με τα μόρια μετάθεσης ή τοποθέτησης των εκπ/κών εντός ΠΥΣΠΕ 2. τοποθέτηση αναπληρώτριας (ΑΜΩ) ΤΕ-16 Μουσικής 3. τροποποίηση διαθέσεων εκπ/κών ΠΕ-11 Φυσικής Αγωγής 4. διάθεση εκπ/κού για παράλληλη στήριξη (ΕΚΤΑΚΤΟ) 5. τοποθέτηση πρώην σχολικού συμβούλου (ΕΚΤΑΚΤΟ)

    Τι συνέβη με τους 10 τούρκους κομμάντος που αιχμαλώτισαν οι δύο Ελληνες οϋκάδες στην μικρή Ιμια;

    Απλά θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας και θα μπούμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο, τον κ.Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη κάποια πράγματα απλά!

    Τα Ιμια ως γκρίζα ζώνη είχαν οριοθετηθεί από την εποχή του Σαμπαχατίν Τσακμάκογλου και δέθηκαν στο άρμα της Τουρκικής πολιτικής από το παρ ολίγο θύμα της 17Ν, τον τούρκο διπλωμάτη που έχει τώρα δικό του κόμμα στην γειτονική χώρα, Ντενίζ Μπουλούκμπασι !

    Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

    Η Διαμαντοπούλου μίλησε σε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση με τίτλο «Για την Ελλάδα, τώρα!», που έγινε την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

    Μην αφήνετε τη γάτα να βλέπει μποξ στην τηλεόραση

    Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!

    Ο τυφλός βουλευτής διάβασε το Μνημόνιο και το καταψήφισε, ο άλλος βλέπει, δεν το διάβασε και το ψήφισε!

    Δευτέρα 21/05/2012, οι πανελλαδικές εξετάσεις

    Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21/05/2012, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 22/05/2012. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

    Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

    FT: Εκχώρηση κυριαρχίας του προϋπολογισμού σε επίτροπο, με συνταγματική ρύθμιση...

    Σύμφωνα με τους  Financial Times,
    Η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα, να εκχωρήσει την εθνική  κυριαρχία του προϋπολογισμού και των δαπανών στην ευρωζώνη...
    σε "Επίτροπο προϋπολογισμού", για να εξασφαλίσει την δεύτερη δανειοδότηση των  130 δις € ,
    σύμφωνα με αντίγραφο της πρότασης  που παραθέτουν οι Financial Times.
    Διαβάστε τι λέει σε γενικές γραμμές το "πιστοποιητικό συμμόρφωσης":

    Υπουργείο Παιδείας: Η Εγκύκλιος και τα έντυπα αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας

    Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του β΄ έτους (α’ τετράμηνο) εφαρμογής του έργου της ΑΕΕ που αφορά στην υλοποίηση των Σχεδίων Δράσης στα σχολεία, είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν τα παρακάτω έντυπα,  σχετικά με την αξιολόγηση των σχεδίων δράσης, τα οποία και σας αποστέλλουμε:

    α. Έντυπο παρακολούθησης/ενδιάμεσης Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης από τη σχολική μονάδα.

    Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης Κατοίκων Καρλοβάσου

    Δευτέρα 30/1, 10πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα στο γραφείο του βουλευτή και Τρίτη 31/1, 6μμ  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Βαθύ 

    Η κυβερνητική πολιτική είναι υπεύθυνη για τα διογκούμενα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά. Οι τοπικές αρχές σε ρόλο κομπάρσου και άμεσου εκτελεστή της κυβερνητικής πολιτικής παρακολουθούν το ρήμαγμα το τόπου, το σάρωμα των δικαιωμάτων, την οικονομική εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας, την ερήμωση του νησιού, την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα:

    Απολύσεις ζητεί η τρόικα για να επιτευχθεί ο στόχος της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων

    Να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, να αλλάξει ο κανόνας του πέντε προς ένα μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων, να περιοριστούν οι ένστολοι και οι στρατιωτικού και να μπούν λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς, ζητεί η Τρόικα, όπως προκύπτει από το Μνημόνιο 2, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015.

    Οφθαλμαπάτη!

    Οδηγίες:
    1. Εστιάστε στην κόκκινη κουκίδα στη μύτη της κοπέλας για 30 δευτερόλεπτα.
    2. Γυρίστε το βλέμμα σας σε μια κενή επιφάνεια (πχ στο ταβάνι ή σε κάποιον κενό τοίχο).
    3. Αρχίστε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας γρήγορα και συνεχόμενα.

    Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι παλικαράδες που θα καταψηφίσουν;

    Του Σταύρου Χριστακόπουλου

    Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Ο Παπανδρέου είναι τουρίστας. Οι δελφίνοι του ψυχαγωγούν τον σαλταρισμένο κόσμο λέγοντας βλακείες. Η συγκυβέρνηση δείχνει εικόνα χάους. Τα κόμματα που τη στηρίζουν μοιάζουν με διαλυμένη διαδήλωση. Ο Σαμαράς ξαναβάφει ροζ τις κόκκινες γραμμές. Ο ΛΑΟΣ κάνει μόκο για τις φωτογραφίες με τους εκβιαστές. Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση. Και το PSI προχωρεί, με τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να απειλούν με χρεοκοπία. Όλα ανθηρά...

    ΠΕΑΕ - Συντονιστικό: Όλοι τη Δευτέρα 30/1 στις 11πμ στο Υπουργείο Παιδείας

    ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!»

    Με ελιγμούς αιφνιδιασμού, σκανδαλώδη κονδύλια προς ημετέρους και σωρεία παρανομιών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτη το εθνοσωτήριο έργο της. Έχοντας υποθηκεύσει την πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση για χιλιάδες μαθητές μας μετά τις αθρόες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και μετατρέποντας τα βιβλία, το χαρτί, τη θέρμανση, τις σχολικές βιβλιοθήκες σε είδος πολυτελείας σχεδιάζει ανερυθρίαστα:

    Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

    Πίνακες μοριοδότησης εκπ/κών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου- Ενστάσεις έως 10/2

    Η Δνση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου κοινοποίησε τους πίνακες με τα μόρια των εκπ/κων, που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση ή οριστική τοποθέτηση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Δείτε τους πίνακες με τις μονάδες μετάθεσης ή τοποθέτησης των εκπαιδευτικών.

    Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε., του Δημήτρη Μπράτη

    Συνεδρίασε χθες (25/1/2012) η ομάδα εργασίας για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό να επανεξετάσει τη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων, προκειμένου να αρθούν οι τυχόν αδικίες που υπήρξαν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος.
                Κατά τη χθεσινή συζήτηση επισημάνθηκαν τα εξής:

    Όταν μια δασκάλα παραιτείται από αξιοπρέπεια ...

    Μια δασκάλα του 8ου Δ.Σ Πειραία υπέβαλε χθες την παραίτησή της προς το ΠΥΣΠΕ Πειραιά.
    Αξίζει να διαβάσουμε τους λόγους της παραίτησής της:

    Επανέρχεται η επιλογή 2ης ξένης γλώσσας στα σχολεία

    Μια χαμένη χρονιά φέτος, με θύματα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που εξαιτίας των αποτυχημένων πειραματισμών του υπ. Παιδείας:

    - Στο Δημοτικό ξεκίνησαν υποχρεωτικά άλλη γλώσσα από αυτήν που επιθυμούσαν

    - Στο Γυμνάσιο τους προτάθηκε από το υπουργείο, να αλλάξουν σχολείο για να διδάσκονται την γλώσσα που επιθυμούσαν

    - Κατέφυγαν στα φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησαν οι απροσδόκητες αλλαγές

    Και τώρα;   Πάλι από την αρχή! 

    Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗ...

    Ωραίο φρούτο αυτό το... ΕΟΠΥΥ!

    Νομίζω ότι αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” στους Λοβέρδο-Κουτρουμάνη.
    Κατάφεραν με μία κίνηση να εξοργίσουν γιατρούς-ασφαλισμένους-ασθενείς!
    3... με 1!

    Αντίο …


    Οι γεννημένοι τη δεκαετία του ’80 συγκροτούμε μια ευρύτερη γενιά πολύ ιδιόμορφη. Μεγαλώσαμε μαζί με την κατάρρευση, καταρρεύσαμε ίσως μαζί της. Όταν στις αρχές του ’90 κάναν τις εξαγγελίες των μικρών αφηγήσεων ήσουν το πρώτο πειραματόζωο.

    Σχετικά με την κατάταξη των αιρετών του ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α’.

    Με αφορμή έγγραφα Συλλόγων που αναφέρονται στην κατάταξη των αιρετών του ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α', και μετά την ενημέρωση που έγινε χθες στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σας κοινοποιούμε την επιστολή που κατέθεσαν οι δύο αιρετοί που αναφέρει τα εξής: 

    ΛΟΥΚΑ, που πήγαν τα λεφτά;;;

    Βουλευτές όπως η Λιάνα Κανέλλη, ο Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δημαράς, ο Φώτης Κουβέλης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και γενικά όποιος άλλος έχει προβεί σε αποκαλύψεις για το Μνημόνιο, έπρεπε ήδη να είχαν καταθέσει ερώτηση!!!

    Όταν μια επιχείρηση πάρει ένα δάνειο από μια Τράπεζα, δίνει λογαριασμό στο Συμβούλιο και εξηγεί από την μέρα που εκταμιεύτηκε, που πήγε, πως ξοδεύτηκε!

    Τοποθέτησαν Σχολικό Σύμβουλο χωρίς να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής

    Απίστευτο κι όμως αληθινό!
    Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής προχώρησε, κατά την άποψή μου προδήλως παράνομα, στην τοποθέτηση συναδέλφου σε θέση Σχολικού Συμβούλου στη Β΄ Διεύθυνση Αθήνας, επικαλούμενος τις διατάξεις του Ν. 3879/2010.

    Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

    Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

    Ο σκηνοθέτης παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

     

    Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, μετά από πολύωρη μάχη που έδωσαν οι γιατροί  να τον κρατήσουν στη ζωή.

    Γεωργαντά: Από το 8% το έλλειμμα το πήγαν στο 12,7%, μετά στο 13,6%, μέχρι που προσπάθησαν να μας κλείσουν το στόμα και το βγάλανε στο 15,4%...

    Ο κ Παπακωνσταντίνου είναι, απόλυτα, υπεύθυνος, ο πιο υπεύθυνος από όλους. Γνώριζε την κατάσταση στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία από την αρχή της θητείας του Συμβουλίου. 

    Πατρονάρει εκδοτικό οίκο το υπουργείο Παιδείας. Επτά εκδοτικοί οίκοι καταγγέλλουν και προσφεύγουν στα δικαστήρια

    Δεν φθάνει που το υπουργείο Παιδείας τα... κατάφερε να αφήσει μέχρι και τώρα τους μαθητές χωρίς βιβλία, με τις λανθασμένες (και όχι μόνο) επιλογές του, αλλά συνεχίζει να προκαλεί: 
     
    Έθεσε υπό την αιγίδα του έναν Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώνει ιδιωτικός εκδοτικός οίκος για να προωθήσει τα βιβλία γνωστής και έγκριτης λογοτέχνιδος, με την οποία ήρθε σε συμφωνία για να εκδώσει συγκεκριμένα βιβλία της. Το χειρότερο δε απ' όλα είναι ότι στον διαγωνισμό αυτό, που ο εκδοτικός οίκος ονόμασε «Μαραθώνιο Ανάγνωσης», θα διαγωνισθούν παιδιά σε θέματα που υπάρχουν στα βιβλία τα οποία εκδίδει ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος και όχι στα βιβλία που έχουν εκδόσει κι άλλοι οίκοι!

    Ντίνος Χριστιανόπουλος: «Δε θέλω ούτε τα βραβεία, ούτε τα λεφτά τους»

    Την πρόθεσή του να μην παραλάβει το βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά ούτε και το χρηματικό έπαθλο που το συνοδεύει γνωστοποίησε ο γνωστός ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος. Η αντίδραση του ποιητή ήταν άμεση μόλις έγινε γνωστή η είδηση της βράβευσής του με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Μ.ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Ακούστε τη συνέντευξη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ στην εκπομπή του Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ στο ράδιο εννέα (98,9 fm)

    Με γραπτά τεστ και συνέντευξη η αξιολόγηση των 750.000 δημοσίων υπαλλήλων

    Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα κληθούν να περάσουν οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

    Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

    Συμφωνία Ε.Ε με την χώρα μας για χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια

    Αυτό δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος (8/6/2011) και μάλιστα αποκάλυψε ότι το ανακοίνωσε χθες στο ΚΤΕ ο Παπακωνσταντίνου !!!!

    Ξεσκονίζουν την αξιολόγηση για να νομιμοποιήσουν τις μετακινήσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών, του Χρήστου Κάτσικα

    Στο δεύτερο βήμα, που προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4024, στην αξιολόγηση από ιδιώτες και τον ΑΣΕΠ του συνόλου του δημοσίου τομέα, ετοιμάζεται να περάσει η Κυβέρνηση μετά την εργασιακή εφεδρεία.

    Μάλιστα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιείται συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αναφερόμενος στη διαδικασία της συνέντευξης μέσω ΑΣΕΠ που θα ακολουθήσουν όσοι υπάλληλοι κριθούν για θέσεις ευθύνης, σημείωσε ότι «αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μία θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο». 

    Με το θάρος της γνώμης μου... του Σωτήρη Πολίτη (Ακτοπλοϊκές κινητοποιήσεις)

    Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,

    έχει περάσει σχεδόν  ένας μήνας και κάτι παραπάνω, που σχολίαζα σ'  ένα άρθρο μου την Ικαριακή επικαιρότητα (ακτοπλοϊκό), με επισήμανση σε ορισμένα καλώς ή κακώς  γεγονότα που, αν και το πρόβλημα αυτό  είναι πολύ σοβαρό για τα νησιά μας, μάλλον αντιμετωπιζόταν και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με λάθος χειρισμούς (κατά την άποψη μου).

    Πώς μοιράζονται οι κρατικές δαπάνες


    H φωτογραφία που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο...

    Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares αποδεικνύοντας πόσο ... μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

    Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

    Διαμαντοπούλου: Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά η αξιολόγηση - όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη

    • Η χώρα χρειάζεται «Εθνική Ατζέντα 2020» εθνική ατζέντα προτεραιοτήτων που να μπορεί να υποστηριχθεί από ένα ισχυρό και κρίσιμο ρεύμα του ελληνικού λαού. Το κρίσιμο ρεύμα που υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση, που υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, που υποστηρίζει αλλαγές και καινοτομίες, αλλαγή της νόρμας που είχαμε μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι αυτή η ατζέντα πρέπει να έχει τρεις μεγάλες ενότητες: 

    ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα ενδιαφέρουν και πρέπει να ξέρουν οι Ασφαλισμένοι

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (18-01-2012)

    Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

    Σύσταση 480 οργανικών θέσεων εκπ/κών κλάδων Πληροφορικής (ΠΕ19 και ΠΕ20) στην Α/θμια Εκπ/ση

    Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας,  Άννας Διαμαντοπούλου, συστήνεται κλάδος Πληροφορικής εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Συγκεκριμένα συστήνονται 288 θέσεις κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής πτυχιούχων Πανεπιστημίων  και 192 θέσεις κλάδου ΠΕ20 Πληροφορικής πτυχιούχων ΤΕΙ.

    Προσλήψεις αναπληρωτών στα Δημοτικά Σχολεία με Ε.Α.Ε.Π-Ανάληψη υπηρεσίας έως 25/1

    Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές με πλήρες ωράριο διδασκαλίας, 8 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και 8 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01 Μουσικής.

    Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης-Ανάληψη υπηρεσίας έως 25/1

    Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2011-12 προσλαμβάνονται 469 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΔΕ01.01, ΔΕ01.02, ΔΕ01.04, ΔΕ01.10, ΔΕ01.11, ΔΕ01.16, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ14.01, ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΤΕ16, ΠΕ17.01, ΠΕ17.02,ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ18.01, ΠΕ18.04, ΠΕ18.07, ΠΕ18.10, ΠΕ18.12, ΠΕ18.18, ΠΕ18.20, ΠΕ18.23, ΠΕ18.24, ΠΕ18.31, ΠΕ18.33, ΠΕ19, ΠΕ20, ΤΕ01.19, ΤΕ01.20 και ΤΕ01.25, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

    Προσλήψεις αναπληρωτών στα Δημοτικά Σχολεία - Ανάληψη υπηρεσίας έως 25/1

    Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές με πλήρες ωράριο διδασκαλίας, 18 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, 6 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01 Μουσικής.

    Στρέφονται κατά του ενιαίου μισθολογίου

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν σήμερα 8.108 υπάλληλοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και 932 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού μαζί με τα σωματεία τους και ζητάνε να ακυρωθεί το ενιαίο μισθολόγιο που καθιερώθηκε με το Ν. 4024/2011.

    Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) και 8.108 υπάλληλοι του ΙΚΑ κατέθεσαν στο ΣτΕ προσφυγή 1.040 σελίδων, όπως επίσης ανάλογη προσφυγή 179 σελίδων κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών του Υπουργείου Πολιτισμού και 932 εργαζόμενοι στο επίμαχο υπουργείο με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

    Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάργηση της θεατρικής αγωγής στα σχολεία

    Ένα από τα μέτρα που συνοδεύουν την υλοποίηση του νέου σχολείου είναι και η αλλαγή του αναλυτικού προγράμματος, η κατάργηση μαθημάτων που υπήρχαν μέχρι τώρα. Ένα από τα μαθήματα αυτά, είναι και το μάθημα της θεατρικής αγωγής, που καταργείται πλέον στα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία. Το μάθημα του Θεάτρου δε θα ενταχθεί στα πιλοτικά Γυμνάσια, ενώ έχει ήδη καταργηθεί από τον Σεπτέμβρη του 2011 το μάθημα Στοιχεία Θεατρολογίας στο Νέο Λύκειο.

    Δικαστική νίκη ενάντια στην διακοπή του ρεύματος στην Πετρούπολη

    xaratsi-dei.jpgΤην πρώτη σημαντική δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ κέρδισαν κάτοικοι της Πετρούπολη οι οποίοι δεν μπορούσαν ή δεν επιθυμούσαν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

    ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

    Την  Πέμπτη 19/01/2012 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κι έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

    Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ !!! Οι εργοδότες ζητούν από το Υπουργείο εγκύκλιο για περικοπές εκπαιδευτικών

    Με την από 10/1/2012 επιστολή τους στη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΣΙΕΙΕ, οι σχολάρχες, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς άτεχνους νομικισμούς και τις επ’ αμοιβή γνωμοδοτήσεις, ζητούν να εκδοθεί από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση εγκύκλιος με την οποία τα «στελέχη της εκπαίδευσης» θα καλούνται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του ν. 4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο) στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

    Αποτελέσματα Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

    Από το Υπουργείο Παιδείας  ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική επιπέδων Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση, που πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011.
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από :

    Δεν υπάρχει μαφία χωρίς πολιτική κάλυψη

    Όλο το ανφάν γκατέ. Πλήρης η «εκπροσώπηση» του ελληνικού κατεστημένου στον κόσμο του εγκλήματος.

    Το ΣΔΟΕ και η εφορία, οι τράπεζες μέσω στελεχών τους, η αστυνομία, η δημοσιογραφία, ο κόσμος του ποδοσφαίρου – ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.

    Κι’ από κοντά τα καθημερινά πια κρούσματα εντοπισμού παράνομων λεσχών, όπου ανθούν, μαζί με τον τζόγο, όλα τα μπουμπούκια του κακού.

    Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης-Ανάληψη υπηρεσίας έως 24/1

    Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 99 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 67 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Εκπαιδευτικοί από την Κάλυμνο: ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ


    Χωρίς αμοιβή η ανάληψη – συμμετοχή σε προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

    Διευκρινίζεται από το Υπουργείο Παιδείας ότι τα «Σχέδια Υποβολής Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων» που υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη με αρ. πρωτ. 118425/Γ7/14-10-2011 εγκύκλιο και στα οποία οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν έχουν δηλώσει συγκεκριμένη συμπλήρωση ωραρίου, γίνονται αποδεκτά ως εθελοντική αποκλειστικά ανάληψη/συμμετοχή και μόνο.

    Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ : Κοράκια πάνω από το Νηπιαγωγείο

    * Van Gogh «Κοράκια πάνω από το σταχοχώραφο»

    Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών επέλεξε με υπευθυνότητα και σεβασμό, όλο αυτό το διάστημα που η Ελλάδα ολόκληρη και ο εκπαιδευτικός κόσμος κάνει μαζικό αγώνα για να σωθεί όση αξιοπρέπεια έχει απομείνει, να μην κάνει ανακοινώσεις για τα ιδιαίτερα-ιδιότυπα προβλήματα του Νηπιαγωγείου και των Νηπιαγωγών.

    Τραγούδια για φωνή και πιάνο: Η β΄ συναυλία της Ευαγγελίας Μπεκιάρη και του Μανώλη Περυσινάκη

    Η δεύτερη συναυλία των πολύ ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών που μας είχαν εντυπωσιάσει και πάλι το 2010, αυτή τη φορά με έργα των: 
    Schumann: Dichterliebe (Η αγάπη του ποιητή σε ποίηση του Heinrich Heine) 
    Brahms: 4 Ernste Gesaenge, op. 121 (4 σοβαρά τραγούδια) 
    Webern: 3 Lieder op. 25 (3 τραγούδια σε ποίηση της Hildegard Jone) 
    Ευαγγελία Μπεκιάρη, φωνή 
    Μανώλης Περυσινάκης, πιάνο 

    Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, 20:00 
    Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Καρλοβασίων

    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

    Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής

    Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκαν, σήμερα 17/01/2012, με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη, για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

    Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

    Σαμαράς=Komaneski, Παπαδήμιος=Μικρή Λουλού

    ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : 3ωρη στάση (11-2), Πέμπτη 19-1-12

    Η ανάθεση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά σε πλοίο σχεδόν 40 χρόνων και με 2 ή 3 δρομολόγια την εβδομάδα!

    Η κατάργηση υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ Καρλοβάσου) ζωτικής σημασίας για χιλιάδες ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα «προαναγγέλλεται» η κατάργηση-υποβάθμιση και άλλων (Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, Πανεπιστήμιο..)

    Από 1‐11‐2011 και εφεξής όλα τα καταβαλλόμενα μερίσματα του Μ.Τ.Π.Υ. μειώθηκαν κατά ποσοστό 20%

    Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί πήραν τη τελευταία δόση από το Ταμείο αρκετά μειωμένη γιατί από 1‐11‐2011 και εφεξής όλα τα καταβαλλόμενα μερίσματα του Μ.Τ.Π.Υ. μειώθηκαν κατά ποσοστό 20%.

    Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.

    ΔΟΕ : ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΣΠΑ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Με αφορμή διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών ΕΣΠΑ από όλη την Ελλάδα για κάλεσμα από τις Διευθύνσεις Π.Ε. προκειμένου να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί :

    Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

    ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 3ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

    Καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά με υγεία και βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα για όλους μας!

    Την Παρασκευή, 13/01/2012 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις: 

    1.    Συγκρότηση του Προεδρείου σε σώμα (μετά από μυστική ψηφοφορία) ως εξής:

    ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ "ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ" του Αλμπέρ Καμί - stage trailler

    Η ομάδα Σημείο Μηδέν, επαναλαμβάνει για 2η χρονιά το θεατρικό έργο του Αλμπέρ Καμύ Οι Δίκαιοι. Μετά την παρουσίαση του έργου στον Χώρο Ιστορικής Μνήμης ’41-’44, η παράσταση συνεχίζεται στην KNOTGALLERY.

    Η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών απένειμε Έπαινο Νέου Δημιουργού 2011 στην ομάδα Σημείο Μηδέν για τη δυναμική πρότασή της στο ανέβασμα της παράστασης «Οι Δίκαιοι» του Αλμπέρ Καμί.

    Μικροεπεισόδια στην «πρώτη» των Αγανακτισμένων μετά από έξι μήνες

    Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε κατά την διάρκεια μικροεπεισοδίων που ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος μεταξύ Αγανακτισμένων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

    Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει τις μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν σταματήσει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγιναν δυο προσαγωγές.

    Πώς θα γίνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο. ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    Από τον τελικό βαθμό που θα λάβουν θα εξαρτηθεί η εξέλιξη ακόμη και η ύπαρξή τους

    Στο επίκεντρο των εξελίξεων στο Δημόσιο τίθεται η αξιολόγηση δομών και προσωπικού που θα υλοποιηθεί το 2012. Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει τα 7 κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου.

    Κλειστά με απόφαση του δημάρχου σχολεία του νησιού

    Κλειστά σήμερα αρκετά σχολεία της Σάμου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί. Πρόκειται για τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Πύργου, Πλατάνου, Παγώνδα, Βουρλιωτών, Κουμείκων, Μαραθοκάμπου, Μυτιληνιών και Λέκκας.

    Παρέμβαση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ακτοπλοΐα

    Άλλη μια παρέμβαση για το θέμα της ακτοπλοΐας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πιο συγκεκριμένα από το συντονισμό τεσσάρων κινήσεων (τριών δημοτικών και μιας περιφερειακής).

    Κριτήριο της συνυπογραφής ήταν ότι οι δύο κινήσεις (Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Πειραιά) βρίσκονται στις περιοχές που εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια, ενώ οι άλλες δύο σε περιοχές με οργανωμένες παροικίες νησιωτών.

    Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

    Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

    Την Παρασκευή, 13-1-12,  έγινε η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου, η οποία είναι η εξής:

    Η Ελλάδα δεύτερη στην ευρωζώνη σε πραγματικό εργάσιμο χρόνο

    Στατιστικά στοιχεία που ανατρέπουν τις ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις περί των «τεμπέληδων του Νότου» έδωσε την Τετάρτη  στη δημοσιότητα το γαλλικό κέντρο οικονομικών ερευνών COE Rexecode σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

    «Φόρεσαν» το καλύτερο χαμόγελο τους για το φακό

    «Φόρεσαν» το καλύτερο χαμόγελο τους για το φακόΑυτό θα πει «φωτογένεια»

     

    Τελικά ή «το’χεις» ή «δεν το’χεις» με την κάμερα. Κι αυτά τα καταπληκτικά ζώα στον Καναδά, βάλθηκαν να αποδείξουν ότι «το’χουν».

    Τρεις Έλληνες μεταξύ των επιβατών του Costa Concordia

    Είναι καλά στην υγεία τους


    Σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες απέδωσε με δηλώσεις του στον Τύπο ο κυβερνήτης του πλοίου Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, την προσάραξη του ανοικτά του νησιού Τζίλιο, προσθέτοντας ότι δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του.

    Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

    Αλεξάνδρα Πασχαλίδου (svt): Ποιο είναι το πρόβλημα με τους Έλληνες;-Ολόκληρο το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που χαλάει κόσμο

    Τα όρια της φτώχειας

    Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης Νοικοκυριών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

    ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ : Ολοκληρώθηκε η επιλογή Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. με αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες και παράπονα...

    Ολοκληρώθηκε σήμερα 09-01-2012 η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μια διαδικασία χρονοβόρα αφού διήρκησε σχεδόν δέκα (10) μήνες.

    Η επιλογή Σχολικών Συμβούλων έγινε σίριαλ αφού αντί να προηγηθεί όλων των άλλων επιλογών στελεχών εκπαίδευσης, εντέλει πραγματοποιήθηκε μετά τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων. Είναι αυτονόητο πως λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας επέβαλαν την παραπάνω διαδικασία.

    Καταργείται η διάταξη για την κλοπή του πλεονάζοντα χρόνου στο μισθολόγιο

    Με την εφαρμογή του νέου βαθμολόγιου-μισθολόγιου η κυβέρνηση δίνει ένα συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά στους εκπαιδευτικούς, τους χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους του δημοσίου κατά δηλώσεις όλων των υπουργών. Με το βαθμολόγιο καθηλώνονται βαθμολογικά, άρα και μισθολογικά οι εκπαιδευτικοί, μειώνοντας δραματικά την ψαλίδα μισθών μεταξύ των νεοπροσλαμβανόμενων και των συνταξιοδοτούμενων, καθιστώντας ασύμφορη και καθόλου προτιμητέα την εκπαιδευτική ιδιότητα.

    Γ. Τράγκας: Μας κυβερνούν, δωσίλογοι, αλήτες και πράκτορες

    Όταν ο θεός ζωγραφίζει!


    Τα "παιχνίδια" της φύσης δημιουργούν απίστευτα τοπία!

    Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες και ταξιδέψτε!

    Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η υποχρεωτική τριετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

    Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται η υποχρεωτική  τριετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
    Δικαίωμα μετάθεσης σε όσους διορίστηκαν το 2010.


    Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου που ψηφίζεται αυτές τις μέρες, καταργείται η τριετής υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή του πρώτου διορισμού και γίνεται διετής. Ταυτόχρονα δίνεται το δικαίωμα σε όσους συναδέλφους διορίστηκαν το 2010 να κάνουν αίτηση για μετάθεση εντός 10 ημερών από την ψήφιση του νόμου.

    Γερμανικές αποζημιώσεις - Πόσα είναι τα δις που μπορούμε να διεκδικήσουμε

    Η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τα στοιχεία που παραθέτει σε σχέση με το τι μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει.

    Διαβάστε όλη την ιστορία των γερμανικών αποζημιώσεων...


    Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των
    στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο.