Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

ΌΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΩΡΟ + ΜΙΑ ΝΤΟΡΑ!

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων για το Δ.Σ και το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

ΨΗΦΙΣΑΝ 66
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ   1
ΕΓΚΥΡΑ 65

Ψήφισμα της ΔΟΕ για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στη Σάμο

Το Δ.Σ .της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την πάγια αντίθεση του σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της σχολικής ζωής καθώς και της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Σάμου, με την υποβολή μηνύσεων, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συναδέλφους να τις αποσύρουν. 

Κυβερνήσεις – τράπεζες – ΜΜΕ: το αμαρτωλό τρίγωνο της μαύρης εξουσίας προκαλεί (και απειλεί) την Αριστερά

Του Γιώργου Παυλόπουλου
 
Δραχμαγεδδών. Εθνική Τραγωδία. Απώλεια των καταθέσεων. Φτώχεια και πείνα. Διπλάσιες τιμές στα σούπερ μάρκετ. Έλλειψη πετρελαίου και βενζίνης. Τέλος στα φάρμακα. Συσκότιση τα βράδια. Κίνδυνος πραξικοπήματος. Πόλεμος προ των πυλών. Κόλαση του Δάντη!
 
Ο μέχρι πρότινος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (και για λίγο του ΛΑΟΣ) Παπαδήμος διαρρέει μυστικές εκθέσεις για την επερχόμενη καταστροφή εάν τολμήσουμε να συγκρουστούμε με τους δανειστές και να αμφισβητήσουμε τους όρους τους.

Χωρίς λόγια….


Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε άλλη βάρδια για πραγματοποίηση αθλητικών & πολιτιστικών εκδηλώσεων

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι προγραμματίζουν απογευματινές αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το ωράριο εργασίας το απόγευμα.με βάση το Π.Δ 201/1998, άρθρο 13, παρ 4,  καθώς και την υπ. αριθ. Γ4/353/2.8.90 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης»

H alfavita.gr παρουσιάζει Σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την "Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης". Το Σχέδιο αυτό βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Παιδείας και δεν έχει πάρει ακόμη υπογραφή.

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012 : Εκλογή Αντιπροσώπων του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Την Παρασκευή 25/05/2012 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Πρωτιά της Ελλάδας στο Χάντμπολ

Μια ακόμα πρωτιά για την Ελλάδα, αυτή τη φορά στο Χάντμπολ.

Πρωταγωνιστής είναι η ομάδα Διομήδης Άργους η οποία βγήκε πρώτη στο Κύπελλο Ευρώπης, νικώντας την Ελβετική Βάκερ Τουν, με  26-23 .

Πανηγυρική πρόκριση της Εθνικής Νέων

Πέρασε στην τελική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος


Την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012 πανηγυρίζει η Εθνική Νέων!

Διαδικασίες απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, όροι και κριτήρια

To Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, τους όρους, τα κριτήρια, το όργανο..

Kανονικά Θα βαθμολογηθεί το Γ4 θέμα στη Φυσική κατεύθυνσης - Η οδηγία της ΚΕΕ

Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση: Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.

Στυλιανός Κυριακίδης: ένας αφανής Έλληνας ήρωας

Στις 4 Μαϊου 1910 γεννήθηκε στην Πάφο. Πάνω από έναν αιώνα πια. Φτωχόπαιδο ήταν και κάποια στιγμή ξεκίνησε τον αθλητισμό στην Λεμεσό. Του άρεσε να τρέχει από πιτσιρίκι. Κατάφερε, μάλιστα, να πάρει μέρος ως δρομέας με την ελληνική εθνική ομάδα στους ολυμπιακούς αγώνες του 1936!

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Ενόργανη: Χρυσό για την Ελλάδα!

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του εδάφους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής του Μονπελιέ, κατέκτησε πριν από λίγο ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής εκτέλεσε άρτια το πρόγραμμά του κι έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για μια ακόμα φορά στην καριέρα του.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη

Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε υπηρεσίες ή φορείς του υπουργείου Παιδείας λήγουν την 1η Ιουνίου 2012. Δικαίωμα απόσπασης έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως αν έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση ή όχι, εκτός όσων διορίστηκαν:

Μετά τον γάμο η κρεβατομουρμούρα

Γάμος με ημερομηνία λήξης εί­ναι η συνεργασία που προέκυ­ψε τις τελευταίες ημέρες ανά­μεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη. Με την ξινίλα ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι δυο αρχηγοί των κομμάτων έδωσαν τα χέρια χωρίς καν να κοιτάζονται και χωρίς στην πραγματικότητα να ‘χουν συνειδητοποιήσει το πώς έφτασαν μέ­χρι εκεί. Αντώνης και Ντόρα έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, ο ένας για να καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα και η άλλη για να μπει στη Βουλή.

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 25 Μαΐου 2012

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη

Την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της ίδιας περιοχής, αρμοδιότητας Π.Υ.Σ.Π.Ε. Σάμου.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 : Εκλογή νέου Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου στην Τακτική Γενική Συνέλευση (Εκλογοαπολογιστική-Καταστατική) που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου στις 10:30.

Οργανικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου μετά τις τοποθετήσεις των εκπ/κών