Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ για την αξιολόγηση

Πρόταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ&Ν Σάμου για απόφαση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

1.Η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων δε θα περάσει! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας που έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και αγκαλιάστηκαν με συντριπτικά ποσοστά (με 100% συμμετοχή στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της περιοχής μας την περασμένη χρονιά) βρίσκεται και με τη νέα επικαιροποιημένη απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ της ΔΟΕ σε πλήρη ισχύ για όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες και διευθυντές/ντριες .  Έχουν εκδοθεί από τη ΔΟΕ  συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν για τη συμμετοχή αυτή. Επίσης παραθέτουμε τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ.

Όλα τα έγγραφα πέραν των συνδέσμων επισυνάπτονται και στο ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει φτάσει σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Συνεπώς σε κάθε απόπειρα συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων με θέμα την αυτοαξιολόγηση, τον προγραμματισμό ή άλλες διατάξεις του νόμου, δηλώνουμε: «Συμμετέχω στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της ΔΟΕ από τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας».

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/1982 όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Επιπρόσθετα ενημερώνουμε ότι: Για να επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα (αρθ. 106 και 107 του ν.3528/2007) πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία παραπομπής σε πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο πρέπει να αποδειχτεί υπαιτιότητα, ήτοι δόλος ή αμέλεια του υπαλλήλου (ΣτΕ 2030/1976, 3607/1981, 786/1990, 2816/2000, 4185/2001 κα). Δεν συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα πράξεις ή παραλείψεις, που αποτελούν ενάσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του υπαλλήλου.

2. Σε κανένα σχολείο να μη δεχτούν οι εκπαιδευτικοί να γίνει έστω και απόπειρα συνεδρίασης πριν την πραγματοποίηση των αναλυτικών ενημερώσεων του Συλλόγου.

3. H δήλωση με τις υπογραφές  (αφού απευθυνθούμε και στις ειδικότητες που ενδεχομένως δεν είναι καθημερινά στο σχολείο) κατατίθεται στο πρωτόκολλο του σχολείου και παίρνει αριθμό.

4. Βγάζουμε φωτοτυπία ή φωτογραφία και στέλνουμε  αντίγραφο με τη δήλωση συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ  και τον αριθμό πρωτοκόλλου στο e-mail τουΣυλλόγου για να συγκεντρωθεί η εικόνα όλων των σχολείων και να ενημερωθεί και η ΔΟΕ (όπως αναφέρει και στην απόφασή της)

5. Το Δ.Σ. του συλλόγου θα πραγματοποιήσει και τηλεδιασκέψεις αναλυτικής ενημέρωσης με συμμετοχή και μελών του ΔΣ της ΔΟΕ. Θα στείλουμε σε επόμενο χρόνο  link /ημέρες και ώρες συναντήσεων.

6. Το Δ.Σ. συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την οργάνωση του αγώνα.

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αγνοούμε τις απειλές και την τρομοκρατία!

Ενωμένους και αποφασισμένους δεν μπορεί να μας απειλήσει κανένας –

θα νικήσουμε για άλλη μια φορά!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πάει εκεί που πήγαν όλοι οι προηγούμενοι Υπ. Παιδείας – στα αζήτητα της ιστορίας

και αυτά που προσπαθούν να  υλοποιήσουν θα μείνουν ως ένας περαστικός εφιάλτης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: