Τρίτη 24 Μαΐου 2022

4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ - Ανακήρυξη υποψήφιων αντιπροσώπων για ΔΟΕ και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Δεν θα λειτουργήσει αύριο Τετάρτη η Πορφυριάδα Σχολή στο Καρλόβασι - Samos24Ενωτική (ΔΑΚΕ) & Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) στηρίζουν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ υποψηφιότητα αντιπροσώπου στη ΔΟΕ και στο Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ενώ έχει καταθέσει αίτηση για Σύμβουλος Εκπαίδευσης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δ.Σ. Νέου Καρλοβάσου (Πορφυριάδα) η 4η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου, για να επικυρώσει τις υποψηφιότητες των παρατάξεων για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες τεσσάρων (4) παρατάξεων.

Κατά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων της «Ενωτικής» υπήρξε υποψήφια για αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ και στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει καταθέσει επίσης υποψηφιότητα για Σύμβουλος Εκπαίδευσης. Εκφράσαμε αντίρρηση για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και αναφέραμε ότι υπάρχει κώλυμα, λόγω του καταστατικού μας, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος

6 αναφέρει: «Κάθε μέλος του Δ.Σ. που υποβάλλει υποψηφιότητα για κατάληψη θέσης Διοικητικού Προϊσταμένου, Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών θεμάτων, Σχολικού Συμβούλου, Αιρετού εκπροσώπου ή άλλου μέλους διορισμένου στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. είναι υποχρεωμένο να εκπέσει αυτοδίκαια από το αξίωμα. Τα παραπάνω αξιώματα αποτελούν κώλυμα για την υποψηφιότητα και εκλογή στο Δ.Σ. και Αντιπροσώπου στη Δ.Ο.Ε. για όσο χρόνο διαρκούν.», Τελικά η συγκεκριμένη υποψηφιότητα στηρίχθηκε από την Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) και έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία. Αμέσως στείλαμε την ένστασή μας προς τα Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου και της ΔΟΕ, η οποία επισυνάπτεται και ζητήσαμε την ανάκληση της υποψηφιότητας.

Θέμα: «Κώλυμα υποψηφιότητας»

Κατατέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου, 23/5/2022, οι υποψηφιότητες για Αντιπροσώπους του Συλλόγου στην 91η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και για το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Στο ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Κίνησης» συμπεριλαμβάνεται υποψήφια η οποία, κατά δήλωσή της, έχει υποβάλει υποψηφιότητα για Σύμβουλος Εκπαίδευσης στον κλάδο της.

Σύμφωνα με το Άρθρο 18, § 6 του Καταστατικού του Συλλόγου: «Κάθε μέλος του Δ.Σ. που υποβάλλει υποψηφιότητα για κατάληψη θέσης Διοικητικού Προϊσταμένου, Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών θεμάτων, Σχολικού Συμβούλου ή άλλου μέλους διορισμένου στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. είναι υποχρεωμένο να εκπέσει αυτοδίκαια από το αξίωμα. Τα παραπάνω αξιώματα αποτελούν κώλυμα για την υποψηφιότητα και εκλογή στο Δ.Σ. και Αντιπροσώπου στη Δ.Ο.Ε. για όσο χρόνο διαρκούν».

Αναδείξαμε το ζήτημα στη συνεδρίαση, αλλά οι παρατάξεις «Ενωτική Κίνηση» και «Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ» έκριναν ότι δεν υπάρχει κώλυμα και δέχτηκαν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, η οποία δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ., σύμφωνα με το άρθρο 18 § 6 του Καταστατικού του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου.

Δείτε εδώ την 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Για την Ανεξάρτητη Επικοινωνία

Μαρία Δάλλη, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

dalllimar@yahoo.com - 6974476651

Αντώνης Κακαγιάννης, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

antoniskak18@gmail.com - 6944271826/6940556436


Δεν υπάρχουν σχόλια: