Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΙΠΕ ΣΑΜΟΥ: Διάθεση μονίμων εκπαιδευτικών ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & Αγγλικής Γλώσσας-Συναντήσεις ΔΣ Συλλόγου Δ/Ν Σάμου με Περιφερειακή Δ/ντρια & Δήμο

Η ΔΙΠΕ Σάμου ανακοίνωσε τις διαθέσεις των μονίμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ11/ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας σε σχολικές μονάδες Σάμου και Ικαρίας. 

Στη συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με την Περιφερειακή Δ/ντρια Βορείου Αγαίου και τον Επόπτη Ποιότητας της εκπαίδευσης συζητήθηκαν (κενά-ΟΠΣΥΔ-διαθέσεις-βελτιώσεις, αξιολόγηση κ.α) και δόθηκαν απαντήσεις στα εξής:

  1. Δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στη Β΄ φάση.
  2. Με τον ΟΠΣΥΔ υπάρχει πρόβλημα και είναι άδικο για τους αναπληρωτές, επειδή δεν δίνονται όλα τα λειτουργικά κενά στους εκπαιδευτικούς για να τα δηλώσουν παρά μόνο όσα είναι και ο αριθμός των προσλήψεων. Η απάντησή της ήταν ότι αξιολογούνται από τη ΔΙΠΕ Σάμου ποια λειτουργικά κενά θα δώσει στους αναπληρωτές.
  3. Για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που διατίθενται μόνο στην πρωινή ζώνη για συμπλήρωση ωραρίου με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία, η απάντηση ήταν ότι μπορούν να διατεθούν περισσότερες ώρες στα σχολεία στον ΟΠΣΥΔ και όχι μόνο για την πρωινή ζώνη 
  4. Δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν βελτιώσεις εκπαιδευτικών πριν από τη Β΄ φάση, εκτός από τα πειραματικά που έχουν ξεχωριστό κωδικό (ΟΠΣ), Αν όμως υπάρχει ο ίδιος κωδικός (ΟΠΣ) στους εκπαιδευτικούς που έχουν τοποθετηθεί στο πειραματικό σχολείο με τα υπόλοιπα σχολεία μπορεί να γίνει βελτίωση. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να στείλουν στη ΔΙΠΕ Σάμου αίτηση βελτίωση θέσης, πριν από τις προσλήψεις-τοποθετήσεις των αναπληρωτών της Β΄ φάσης
  5. Οι εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων που διατίθενται σε περισσότερα σχολεία, μπορούν να κάνουν βελτίωση θέσης, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει η πρώτη τοποθέτησή τους.
  6. Στα ολιγοθέσια σχολεία διαθέσεις γίνονται μόνο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και Αγγλικών. Στις υπόλοιπες Ειδικότητες, διαθέσεις μπορούν να γίνουν μόνο για συμπλήρωση στο ωράριό τους.
  7. Για τις υπερωρίες των δασκάλων στα ολιγοθέσια σχολεία μας απάντησε ότι στα ολιγοθέσια σχολεία που δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων μπορούν να ζητήσουν υπερωρίες από τη ΔΙΠΕ Σάμου.
Δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν δόθηκαν οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν σε άλλους νομούς, από τη στιγμή που υπάρχουν λειτουργικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου και καλύπτονται από αναπληρωτές.

Όσον αφορά για την αξιολόγηση, μας απάντησαν ότι θα σεβαστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει Απεργία-Αποχή και αν συμμετάσχει το σχολείο σε στάση εργασίας κατά την ώρα της αξιολόγησης δεν θα το επισκέπτονται. Για τον εκπαιδευτικό που έχει υπογράψει Α-Α γίνεται μονομερές πρακτικό ότι δεν έγινε η αξιολόγηση, χωρίς να έχει καμία επίπτωση.

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΕΣ την Απεργία-Αποχή στα σχολεία μας για την Ατομική Αξιολόγηση και για τους Μέντορες και στηρίζουμε τα Ενιαία κείμενα τα οποία θα σταλούν από τη ΔΟΕ και καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του συλλόγου μας να τα υιοθετήσουν στις ειδικές συνεδριάσεις που θα γίνουν ως τις 10- 10- 2024, όπως έγινε και πέρυσι σε όλα σχεδόν τα σχολεία-νηπιαγωγεία. 

Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία - αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες. Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή θωρακίζει τους/τις εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης.

Στη συνάντηση με το Δήμο Ανατολικής Σάμου δεν δόθηκε καμία απάντηση τι θα γίνει με τα σχολεία που δεν έχουν αυτή τη στιγμή υλικά καθαριότητας κ.α για τη λειτουργία τους,  επειδή δεν υπάρχουν χρήματα. Ακόμη και για τα ξενόγλωσσα βιβλία, η απάντηση που ήταν να τα πάρουμε από συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, δεν ισχύει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα χρήματα που είχαν τα σχολεία μετά τη κατάργηση των σχολικών επιτροπών, έχουν περάσει στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Έχουμε ζητήσει συνάντηση Δ/ντών-Προϊσταμένων με το Δήμο Ανατολικής Σάμου για να  ενημερωθούν για τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής.

Κακαγιάννης Αντώνης

π. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δ/ντής Δ.Σ. Μυτιληνιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: