Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ/ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ την Τετάρτη 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

Αξιολόγηση; Όχι, ευχαριστώ! | AlfavitaΣυμμετέχουμε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 18:30 μμ  στην τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της ΔΟΕ με όλους τους νεοδιόριστους για την ατομική αξιολόγηση. Το λινκ για τη διαδικτυακή ενημέρωση με τις/τους νεοδιοριστες/ους της Δ.Ο.Ε./

http://https://us02web.zoom.us/j/84083340540#success

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  την Τετάρτη 15 ΦΛΕΒΑΡΗ και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Βαθύ στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 10:30 π.μ.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Για πρώτη φορά τοποθετούνται σύμβουλοι εκπαίδευσης τμηματικά και όχι ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να διασπάσει τον κλάδο και προσδοκά μικρότερες και πιο αποσπασματικές..

αντιδράσεις. Χρησιμοποιεί γι’ αυτό και το ευάλωτο κομμάτι των νεοδιόριστων, τους οποίους κρατά σε ομηρία. Στην ουσία τους εκβιάζει να δεχτούν την ατομική αξιολόγηση προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ξανά επιστολές Κόπτση, αυταρχικές και αυθαίρετες, γεμάτες απειλές, με στόχο την τρομοκράτηση των συναδέλφων. Δεν τρομοκρατούμαστε, οι ίδιες απειλές είχαν εκτοξευτεί από τον Κόπτση και για τα ενιαία κείμενα αλλά η ενιαία και σταθερή στάση του κλάδου τις ακύρωσε.

· Η δουλειά μας δεν αποτιμάται σε δείκτες, κουτάκια κι αριθμούς. Εδώ και 40 χρόνια οι εκπαιδευτικοί βρίσκουν τρόπο να βάζουν στον πάγο τα εκάστοτε σχέδια αξιολόγησης. Αυτή τη φορά, και για άλλη μία φορά, το υπουργείο θέλει να διασπάσει την ενότητα του κλάδου. Ξέρει ότι δεν θα νικήσει αν μας βρει ενωμένους και επιχειρεί να μας διασπάσει. Το πρώτο μέτρο για να πετύχουμε είναι η ενότητα όλου του κλάδου.

· Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενοχοποιήσει στα μάτια της κοινωνίας τους εκπαιδευτικούς. Για όλα τα δεινά της εκπαίδευσης φταίμε εμείς: για τα κτίρια που καταρρέουν, φταίμε εμείς. Για τα κενά σε εκπαιδευτικούς, φταίμε εμείς. Για τα απαρχαιωμένα αναλυτικά προγράμματα, φταίμε εμείς. Για την αύξηση της επιθετικότητας στα σχολεία, φταίμε εμείς. Για την αδυναμία του εκπαιδευτικού συστήματος να παρέχει σε όλα τα παιδιά ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία, φταίμε εμείς.

· Άρα, σε αυτή τη μάχη πρέπει να έχουμε τους γονείς συμμάχους. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία σειρά δράσεων προκειμένου να τους εξηγήσουμε τι σημαίνει αξιολόγηση και γιατί είμαστε αντίθετοι.

· Μπροστά στη συντονισμένη επίθεση του υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί έχουμε μόνο έναν δρόμο: να απαντήσουμε συλλογικά. Οι εργασιακές μας συνθήκες γίνονται όλο και δυσμενέστερες, οι οικονομικές απολαβές μας όλο και λιγότερες και το επαγγελματικό μας κύρος όλο και μειώνεται. Εμείς όμως αγαπάμε τη δουλειά μας. Και μαζί με τα εργασιακά μας δικαιώματα, θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών και των μαθητών μας. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι και όλες.

Αιχμή του δόρατος σε πρώτη φάση η απεργία της 15ης Φεβρουαρίου.

Τα σχολεία της Σάμου πρέπει να κλείσουν.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ου και 14ου μισθού και κάλυψη των μισθολογικών απωλειών των μνημονίων και της ακρίβειας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Βαθύ (πλατεία Πυθαγόρα) στις 10.30 π.μ..

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: