Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Αποτελέσματα εκλογών (31/05/2022) για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ και για το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Χαιρετίζουμε τις/τους 244 συναδέλφισσες και συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ και για το Ν.Τ. της Σάμου της ΑΔΕΔΥ. Αρχαιρεσίες που με απόφαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά δια ζώσης με 2 κάλπες σε Σάμο και Καρλόβασι. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και τους συναδέλφους της εφορευτικής επιτροπής για τη συνεισφορά τους στις διαδικασίες του Συλλόγου σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη μέρα.

Ανεξάρτητα από την εκλογική τους επιλογή, όλες και όλοι αυτοί οι συνάδελφοι προτίμησαν να υπερασπίσουν το σωματείο μας, τη στιγμή που δέχεται ολομέτωπη επίθεση από κυβέρνηση-Υπουργείο, τη στιγμή που ο νόμος Χατζηδάκη στοχεύει στη διάλυση των συνδικάτων.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό την (αυξημένη σε σχέση με το 2019) αποχή και στο σύλλογό μας, με αποτέλεσμα να χαθεί ο τρίτος αντιπρόσωπος, επειδή δεν προσήλθαν να ψηφίσουν 251 εκπαιδευτικοί, αλλά τελικά 244. Μία αρνητική εξέλιξη για το Σύλλογό μας από τη στιγμή που υπήρχαν 2 κάλπες για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν, χωρίς να μετακινηθούν. Ο ίδιος προβληματισμός θα υπήρχε ακόμη και αν παίρναμε εμείς, αντί για την Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ, το 2ο αντιπρόσωπο.

Η άνοδός μας, τόσο σε ψήφους, όσο και σε ποσοστά, δυστυχώς δεν αποτυπώθηκε στην κατανομή των αντιπροσώπων, όπως δεν αποτυπώθηκε και η πλήρης ανατροπή του συσχετισμού υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους (και αυτούς/ές που επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία) να εμπιστευτούν τη συλλογική τους δύναμη και τη συλλογική τους φωνή, που δεν είναι άλλη από το σωματείο τους. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις, αγωνιστικές δράσεις, εκδηλώσεις, απεργίες, Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου.

Στη Γενική Συνέλευση (30/05) καταψηφίστηκαν τα πεπραγμένα της ΔΟΕ με 27 ψήφους και 9 λευκά, ενώ ως Ανεξάρτητη Επικοινωνία καταθέσαμε στο προεδρείο:

· ΨΗΦΙΣΜΑ του Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών που θα συζητηθεί στη συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

· ΨΗΦΙΣΜΑ στήριξης της συναδέλφισσας Ντίνας Ρέππα, το οποίο στηρίχθηκε από την Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ

Εκτιμούμε ότι η σταθερά ενισχυόμενη στήριξη των συναδέλφων στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι μια ελπίδα για το μέλλον, για ένα εκπαιδευτικό κίνημα μαχητικό, ανεξάρτητο, που θα δίνει αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής και όχι εθιμοτυπικές συμβολικές κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων. Για ένα κίνημα που θα ορθώνει αποφασιστικά τείχος απέναντι στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης, τις εξετάσεις PISA, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και της αντιεκπαιδευτικής/ αντιλαϊκής πολιτικής.

Συνεχίζουμε ταπεινά αλλά αποφασιστικά, συναδελφικά και με διάθεση σύνθεσης και μετωπικής δράσης τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στον πόλεμο και στην λιτότητα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Μαρία Δάλλη, Αντώνης Κακαγιάννης, Νίκος Καρανικόλας, Φώτης Μαντζώρος, Χρήστος Παναγιώτου, Δέσποινα Παπαδήμου, Μαρία Πόθα

Δεν υπάρχουν σχόλια: