Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει την... πάπια για την απαγωγή Τούρκου πρόσφυγα

Η «νέα Ελλάδα» την οποία οικοδομεί ο Α. Σαμαράς – με την ενεργό σύμπραξη των σοσιαλ-αριστερών Βενιζέλου και Κουβέλη – και την οποία μας καλεί να υποδεχτούμε με… αισιοδοξία, θα έχει πολλά, αποτρόπαια, πρόσωπα. Ένα από αυτά αποκαλύπτεται στην υπόθεση του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος απήχθη την περασμένη Πέμπτη καταμεσής του δρόμου.

Όπως αναφέρει πλήθος αυτοπτών μαρτύρων, πέντε άνδρες βγήκαν από ένα ασημί πεζό, τον χτύπησαν, τον φίμωσαν, τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο και αποχώρησαν. Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιαϊλά βρισκόταν στα χέρια των τουρκικών αρχών στην Κωνσταντινούπολη. Παρά το γεγονός ότι οι πινακίδες του αυτοκινήτου ανήκουν στην ΕΛ.ΑΣ, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε επί τόπου για το περιστατικό και για κάποιον «περίεργο» λόγο δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια, οι ελληνικές αρχές επιμένουν να κάνουν την... πάπια. Δεν ήξεραν λένε. Και, φυσικά, δεν ρώτησαν.

Η κυριότερη ανησυχία που εκφράζεται, δικαίως, είναι η εξής: Μήπως το πρόσφατο περιστατικό δεν είναι τίποτε άλλο από το πρώτο δείγμα εφαρμογής μιας «άτυπης συμφωνίας» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία; Υπενθυμίζουμε πως στην τελευταία συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Τ. Ερντογάν στις αρχές Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, οι δυο τους έκαναν λόγο για «κοινή δράση ενάντια στην τρομοκρατία», όπου ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατία» – όπως καταλαβαίνετε – δεν αφορά μόνο την… Αλ Κάιντα, αλλά περιλαμβάνει κάθε μορφή αντίστασης.

Όπως σημειώνει και η δικηγόρος Ι. Κούρτοβικ στο tvxs.gr, μέχρι σήμερα η Ελλάδα επέλεγε να παραδίδει «καταζητούμενους» στις τουρκικές αρχές μέσω τρίτων χωρών (περιπτώσεις Οτζαλάν και Χαμντάν) και είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται «απ’ ευθείας». Και επειδή μέχρι σήμερα μια σειρά αιτημάτων έκδοσης «κολλάνε στα δικαστήρια», καθώς δεν μπορεί να εκδοθεί άτομο που έχει αιτηθεί άσυλο, φαίνεται πως αποφάσισαν να παρακάμψουν τη διαδικασία. Από εδώ και στο εξής, αυτά θα γίνονται «πατ κιουτ», που λένε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: