Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Πέθανε ο Ευγένιος Γκέραρντ (εικόνες – video)

  • Ο θρυλικός προπονητής ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε… Κρητικός
  • Άλλαξε το όνομά του σε Γκεραρντάκης

Ο θρύλος του κρητικού ποδοσφαίρου και του ΟΦΗ, Ευγένιος Γκέραρντ, έφυγε από τη ζωή στα 77 του χρόνια έχοντας πολύ επιβαρυμένη υγεία τελευταία.

Ο Ολλανδός έγινε ο μακροβιότερος προπονητής στην Ελλάδα, καθώς ήρθε στη χώρα μας το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε… Κρητικός. Έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000 (κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987), και στη συνέχεια εργάστηκε στην ΑΕΚ, στον ΑΠΟΕΛ, στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή.

Το δέσιμό του με την Ελλάδα και κυρίως με την Κρήτη τον έκανε να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά και να αλλάξει ακόμη και το όνομά του σε «Γκεραρντάκης».

Σε συνέντευξη του σε εφημερίδα του Ηρακλείου, το 2014 ο Γκέραρντ είχε αποκαλύψει πώς προέκυψε ο ΟΦΗ στην καριέρα του: «Ήμουν για διακοπές στην Ρουμανία και Βουλγαρία, όταν τηλεφώνησε ο Καζανάκης στον μάνατζερ μου και ζήτησε να έρθω στην Ελλάδα. Θυμάμαι είχα ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο πήρα και με αυτό έφτασα στην Κρήτη όπου δεν ήξερα κανένα και δεν με ήξερε κανείς», είχε αναφέρει.

Πριν μερικούς μήνες το Novasports έκανε μεγάλο αφιέρωμα στον Ολλανδό ενώ παίκτες του ΟΦΗ από εκείνους με τους οποίους πέτυχε σπουδαία πράγματα τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στην Ελιά:



Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο «Γεντί Κουλέ» φιλικός αγώνας προς τιμήν του, όπου παραβρέθηκε και ο ίδιος, προκαλώντας συγκίνηση και δάκρυα σε φίλους και οπαδούς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: