Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Γαβρόγλου: Οι γονείς που αντιδρούν στην εκπαίδευση προσφύγων κάνουν κακό στα παιδιά τους

15 05 17gavrΣυνέντευξη στον Real FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις γονέων της Σάμου που δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, επειδή στις τάξεις έχουν ενταχθεί και προσφυγόπουλα, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Πρόκειται για απαράδεκτες αντιλήψεις. Δεν υπάρχουν ούτε αστερίσκοι ούτε υποσημειώσεις για τη λέξη ‘απαράδεκτες’.

Οι γονείς αυτοί κάνουν μεγάλο κακό στα ίδια τα παιδιά τους γιατί τους δίνουν το μάθημα –οι ίδιοι οι γονείς, αν είναι δυνατόν– ότι αν είσαι διαφορετικός δεν είσαι ίσος. Εμείς λέμε ότι είμαστε όλοι ίσοι και διαφορετικοί και αυτή η αρχή είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αυτό είναι δύσκολο για τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι σκληρά, κοροϊδεύουν το ένα το άλλο. Κεντρικό σημείο της εκπαιδευτικής λογικής και της λογικής της Δημοκρατίας είναι να πείσουμε τα παιδιά και την κοινωνία ότι το διαφορετικό είναι ίσο. Εδώ έχουμε έναν σύλλογο γονέων ο οποίος είναι πέραν των κόκκινων γραμμών.

Τους καλούμε να ξανασκεφτούν αυτά τα πράγματα και αν πιστεύουν οι ίδιοι σε τέτοιες δηλητηριώδεις αρχές, τουλάχιστον να κάνουν μια προσπάθεια να μην τις μεταφέρουν στα παιδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: