Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις από μακροχρόνια ανέργους

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις από ...Μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 23 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις που αφορούν στο επίδομα των 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου.

Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι, δηλ. όσοι ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας από την 1η Απριλίου 2019, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να επιβεβαιώσουν, να τροποποιήσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (μπορεί κάποιος να έχει αλλάξει τραπεζικό λογαριασμό και ο ΟΑΕΔ να έχει λάθος IBAN) προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.

Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν είναι τα εξής:

- το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

- ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών,

- ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),

- ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

- ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί με 3 βασικές προϋποθέσεις, καθώς αφορά σε ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού, οι οποίο:

- απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019.

- παραμένουν άνεργοι και

- δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: