Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ανοίγουν οι πίνακες Γενικής τις επόμενες εβδομάδες!

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Εκπαίδευσης για τις χιλιάδες νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα γίνουν για την επόμενη σχολική χρονιά.

Μάλιστα σύμφωνα με νέες δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έχει σταλθεί αίτημα στο ΑΣΕΠ και τις επόμενες εβδομάδες προχωρήσει το άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Εκπαίδευσης.

Αυτό απάντησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε ερώτηση εκπαιδευτικού  "πότε ανοίγουν οι πίνακες των εκπαιδευτικών;" στο πλαίσιο του "Εσείς ρωτάτε, εγώ απαντώ!" που έχει καθιερώσει..

Όπως είναι γνωστό οι πίνακες κατάταξης για την Γενική Εκπαίδευση βάσει των..

οποίων έγιναν και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Να σημειωθεί ότι από τους νέους αυτούς πίνακες κατάταξης θα προσληφθούν οι αναπληρωτές γενικής παιδείας (40 - 45.000) στα σχολεία όλης της χώρας τις δυο επόμενες σχολικές χρονιές (2023/24 και 2024/25), αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ),  για την αντίστοιχη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε., υποβλήθηκαν συνολικά 116.251 αιτήσεις.

Δεδομένου ότι ορισμένοι υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν θέσεις διαφορετικών κλάδων – ειδικοτήτων, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανήλθε σε 119.899 και μπορείτε να δείτε την κατανομή ανά κλάδο - ειδικότητα στον παρακάτω πίνακα.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και του ΑΣΕΠ στις νέες Προκηρύξεις για τη συγκρότηση των Πινάκων Κατάταξης του 2023 αναμένεται να υποβάλλουν Αίτηση (είτε για πρώτη φορά είτε για να συμπληρώσουν προσόντα) περίπου 110 - 120.000 πτυχιούχοι. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια διορίστηκαν μόνιμα περίπου 19.000 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση ενώ κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 40-45.000 αναπληρωτές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: