Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Για τη μήνυση στη διευθύντρια εκπαίδευσης και σχετίζεται με το ΚΕΔΑΣΥ

ΚΕΔΑΣΥ Σάμου: Να σταματήσει η ΕΔΕ, ο εκφοβισμός και η ναρκοθέτηση της  εργασίας της Διεπιστημονικής ομάδας - especial.grΤο Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει ξανά την αμέριστη συμπαράστασή του στη διεπιστημονική ομάδα του ΚΕΔΑΣΥ Σάμου (5 συναδέλφισσες), εις βάρος των οποίων διενεργήθηκε ΕΔΕ, που τις δικαίωσε. Θυμίζουμε ότι αφορμή ήταν η καταγγελία γονέων, που δε συμφωνούν με τη γνωμάτευση που αφορά το παιδί τους.

Ως σύλλογος τονίζουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για ουσιαστική αναβάθμιση όλων των δομών της Ειδικής Αγωγής, με όλα τα σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία και χωρίς παρεμβάσεις στο έργο τους, με πρόθεση πάντα την υπεράσπιση και την προστασία των μορφωτικών δικαιωμάτων και των ψυχοσυναιθηματικών αναγκών των παιδιών.

Τώρα το θέμα επανέρχεται με μήνυση των γονιών προς τη διευθύντρια εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, κατηγορώντας τη ότι δεν έκανε σωστά την προαναφερόμενη ΕΔΕ. Πρακτικά αυτή η μήνυση στρέφεται κα κατά των συναδέλφων του ΚΕΔΑΣΥ. Δηλώνουμε ξανά ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κάθε γονιού να παλεύει για το καλύτερο για το παιδί του. Αγωνία που γίνεται μεγαλύτερη από μια αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική που κάνει το σχολείο πιο ταξικό, χειρότερο. Μια πολιτική που για παράδειγμα στο θέμα της ειδικής αγωγής εφαρμόζει «κόφτες» αφήνει για άλλη μια φορά κενά ακάλυπτα.

Με βάση τα παραπάνω είμαστε αντίθετοι με τη μήνυση που έγινε και ζητάμε από τους γονείς να την αποσύρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: