Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

Αλληλεγγύη από τον «Ιστό» στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας - Dynami tis  ProsforasΔυστυχώς τρία χρόνια μετά τις πλημμύρες του Ιανού το 2020 η περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας βρέθηκε ξανά ανοχύρωτη να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της έλλειψης αφ’ ενός υποδομών για την πρόληψη καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και αφ’ ετέρου επαρκούς μηχανισμού διάσωσης, ανακούφισης και περίθαλψης των πλημμυροπαθών. Για μία ακόμη φορά, η πολιτική του «κόστους – οφέλους» που βάζει στη ζυγαριά, απ’ τη μία τις ζωές των πολλών κι απ’ την άλλη τα κέρδη των λίγων, οδήγησε σε τραγωδία, καθώς η κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη τη Θεσσαλία άφησε πίσω της νεκρούς και ένα πεδίο ανυπολόγιστης καταστροφής σε περιουσίες και περιβάλλον.

Στις δύσκολες αυτές μέρες η βοήθεια που εκφράστηκε έμπρακτα από εθελοντές και συλλογικότητες έσωσε ζωές. Κυρίως όμως ανέδειξε πως η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο στήριγμα του λαού. Γι’ αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ..

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Προτεραιότητα έχει να βοηθήσουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους για να λειτουργήσουν άμεσα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής αλλά και να προωθήσουμε τη βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου, καλεί όλα τα σχολεία/νηπιαγωγεία να συζητήσουν στις τάξεις τους το θέμα της αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση σχολικών ειδών και παιδαγωγικού υλικού.

Η συγκέντρωση μπορεί να γίνει ανά σχολείο και να αποσταλούν μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής, δωρεάν στη δ/νση: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα για χρηματικές εισφορές στο Λογαριασμό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας:

GR8102602260000680201008835

(με την ένδειξη: βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: