Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στις 6:00 μ.μ. στο 1ο Δ.Σ. Νέου Καρλοβάσου (Πορφυριάδα)

Δεν θα λειτουργήσει αύριο Τετάρτη η Πορφυριάδα Σχολή στο Καρλόβασι - Samos24Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΜΑΖΙ,

μπορούμε να δώσουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ότι ο κλάδος δεν συναινεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική,

μπορούμε να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους να αλλάξουν το σχολείο προς το χειρότερο.

· Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν, αν δεν έχουν υπογράψει,τις δηλώσεις της απεργίας – αποχής που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα.

· Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή μιας και στη νέα φάση,το..

Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης. Μόνο με τη συμμετοχή στην απεργία αποχή είμαστε όλοι και όλες καλυμμένοι απέναντι στις απειλές και την διοικητική αυθαιρεσία. Ξεκαθαρίζουμε πως και οι Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένοι/ες των σχολικών μονάδων, είναι συνάδελφοι, έχουν και αυτοί τα ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα, μπορούν να αντιστέκονται με νόμιμο και οργανωμένο τρόπο απέναντι σε άδικους νόμους, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης, των παιδιών μας, η αντίσταση δεν είναι απλά δικαίωμα, γίνεται καθήκον!

Επαναλαμβάνουμε πως η απεργία - αποχή είναι μια νόμιμη μορφή πάλης πλήρως κατοχυρωμένη. Η Δ.Ο.Ε. την έχει προκηρύξει με βάση όλες τις τυπικές διαδικασίες (κατάθεση εξώδικου κ.τλ.). Επίσης, καλύπτει πλήρως και τη στάση εργασίας από τις δυο παρακολουθήσεις του μαθήματος. Και η στάση εργασίας (μορφή απεργιακής κινητοποίησης) είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Η συμμετοχή, λοιπόν, σε αυτές τις μορφές πάλης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα. Όπως η συμμετοχή σε μια 24ωρη απεργία δεν είναι παράπτωμα έτσι και στην απεργία αποχή.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στις 6:00 μ.μ.

στο 1ο Δ.Σ. Νέου Καρλοβάσου (Πορφυριάδα)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: