Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΕΛΜΕ Σάμου- Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Κοινή ανακοίνωση καταγγελία για 1η Μάη

Επιχείρηση διάσπασης του αγώνα και των σωματείων και καθυπόταξης τους στις δικές της πολιτικές-κομματικές επιλογές προωθεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου- ΠΑΜΕ, ενόψει της Πρωτομαγιάς.

Πρώτο και βασικό: Με ανακοίνωση της που συνυπογράφουν όλες οι παρατάξεις και συλλογικότητες που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο «καλεί να συμμετέχουν» τα συνδικάτα σε ένα γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που αυτή και μόνο αυτή η διοίκηση έχει αποφασίσει  με τι περιεχόμενο και πως θα γίνει. Δηλαδή η διοίκηση του Ε.Κ. έμπρακτα επιδιώκει να επιβάλλει την απαγόρευση στο θεμελιώδες δικαίωμα των σωματείων και των εργαζομένων να συνδιοργανώσουν όλοι μαζί την απεργία και τη διαδήλωση της 1ης Μάη. Για να επιβάλλει στην πράξη αυτή την απαγόρευση και προσπαθώντας ταυτόχρονα να συγκαλύψει τον διασπαστικό και απομονωτικό σχεδιασμό που προωθεί η διοίκηση του Ε.Κ., έσπευσε να κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, στην οποία τους υπογράφοντες η ίδια τους ονόμασε «Συντονιστική Επιτροπή» .

Δεύτερο, εξωφρενικό και επικίνδυνο για όλους τους εργαζόμενους: Σε συνάντηση εκπροσώπων  σωματείων (ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δ/Ν, Σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ του Νομού Σάμου) την Τρίτη 24/4 με τον γραμματέα της Διοίκησης του Ε.Κ. ο τελευταίος δεν αρκέστηκε στο να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω. Αλλά επιπλέον μας δήλωσε ότι «Η ΕΛΜΕ είναι κομμένη.(!!) Με απόφαση της Διοίκησης του Ε.Κ. δεν θα έχει δικαίωμα λόγου σε καμιά συγκέντρωση» Επιπλέον μας διευκρίνισε ότι το κάλεσμα αυτό –με το οποίο η Διοίκηση ζητά από τα σωματεία να συμμετέχουν χωρίς ούτε καν δικαίωμα γνώμης σε ότι η ίδια αποφάσισε- δεν περιλαμβάνει την ΕΛΜΕ, η οποία είναι… ανεπιθύμητη για όσο χρόνο την πλειοψηφία στο ΔΣ θα έχει η παράταξη της Δημοκρατικής Συσπείρωσης!

Η στάση αυτή της διοίκησης του Ε.Κ. δεν έπεσε από τον ουρανό. Μόνιμα και σταθερά κινείται με τη λογική της «ιδιοκτησίας» των εργαζομένων και των σωματείων τους. Μόνιμα και σταθερά λασπολογεί και συκοφαντεί με κάθε τρόπο αγωνιστικές  δυνάμεις και συνδικαλιστές που δεν της κάνουν τη χάρη να συμφωνήσουν μαζί της, ενώ ταυτόχρονα δεν διστάζει να δώσει το λόγο σε απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε απεργοσπάστες, όπως έκανε το Σάββατο 11/2/2012, στην πλατεία Πυθαγόρα.

Ωστόσο αυτή η δήλωση πως υπάρχει απόφαση της Διοίκησης του Ε.Κ. με την οποία η ΕΛΜΕ κρίνεται «κομμένη»  συνιστά «θεσμική αναβάθμιση» της διασπαστικής λογικής της. Είναι κατρακύλα σε έναν αντιδραστικό και επικίνδυνο -για όλους τους εργαζόμενους και την πάλη τους- κατήφορο.  Δείχνει πως η Διοίκηση του Ε.Κ. αν μη τι άλλο δεν έχει συναίσθηση της βάρβαρης επίθεσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από το σύστημα, το κεφάλαιο και τα κόμματα του. Και ότι είναι πρόθυμη για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα της να αντιγράψει τις πιο αντιδραστικές πρακτικές του αστικού κράτους μέσα στο εργατικό κίνημα.

Αυτές οι πρακτικές αξίζουν μόνο την περιφρόνηση και την απομόνωση από τους εργαζόμενους. Η αγωνιστική ενότητα, και η λογική και πρακτική της συνδιαμόρφωσης του περιεχομένου και των μορφών πάλης από τα ίδια  τα σωματεία και των εργαζομένους, είναι απαράβατος όρος και αναγκαία προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του κινήματος, για την ανατροπή της επίθεσης ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. Για να παλέψουμε για όλα αυτά , τα σωματεία και  οι εργαζόμενοι δεν χρειαζόμαστε και δεν θα ζητήσουμε, την «άδεια» της Διοίκησης του Ε.Κ.

Καλούμε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, να πάρει θέση απέναντι σε αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις και αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΚ.

Καλούμε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ να συμβάλλει σε ένα ενωτικό, αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Σε ένα γιορτασμό των εργαζομένων και των σωματείων τους Σε ένα γιορτασμό που θα απομονώνει τις διασπαστικές λογικές και  και θα απελευθερώνει αντί να καταπνίγει τη δύναμη των εργαζομένων. Μόνο έτσι μπορούν οι αγώνες να νικήσουν.

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: