Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης για την ποινική δίωξη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Η  Γ. Σ. των Αντιπροσώπων του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σάμου καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια των εκπαιδευτικών Ανδρεάδου Σουλτάνας (εκπαιδευτικού ΠΕ70), Καραγεωργίου Μιχαήλ (Δ/ντή στο ΔΣ Βαθέoς) και Μάρκου Νικολάου (Δ/ντή στο ΔΣ Κοντακεΐκων), όλοι τους υποψήφιοι διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του Ιουλίου 2011, να ζητήσουν την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία όλων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, επειδή «τόλμησαν» να τους καταγγείλουν και  να αναρτήσουν την καταγγελία στο διαδύκτιο.

Οι μηνυτές είχαν ζητήσει την ποινική και πειθαρχική δίωξη των αιρετών του Συλλόγου και των μελών του 7μελούς Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών και άλλων συναδέλφων για λόγους που αφορούν τόσο τη βαθμολογική τους κατάταξη στους πίνακες επιλογής διευθυντών του Ιουλίου 2011, όσο και άλλα περιστατικά που θεωρούν ότι έχουν γίνει εις βάρος τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μηνυτές αμφισβητούν ευθέως τα αιρετά (εκλεγμένα) μέλη του Συλλόγου στο Συμβούλιο Επιλογής και αντ΄ αυτών προτείνουν συγκεκριμένα άτομα, εξ ου και δεν καταγγέλλουν εν γένει μια αναπόφευκτα υποκειμενική διαδικασία, όπως είναι η συνέντευξη, αλλά το ότι -όπως πιστεύουν- δε λειτούργησε υπέρ τους.

Θεωρούμε ότι είναι πραγματικά ντροπή εκπαιδευτικοί να σύρουν άλλους εκπαιδευτικούς σε τέτοιου είδους διαδικασίες, γιατί έτσι δεν προωθείται ούτε η αξιοπρέπεια ούτε το έργο των δασκάλων και πιστεύουμε ότι οι όποιες διαφορές, διαφωνίες ή αιτήματα προκύπτουν επιβάλλεται να λύνονται στο εσωτερικό του κλάδου κι όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Θεωρούμε ότι η ποινική δίωξη και η παραδειγματική τιμωρία όλων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής και η ενέργειά τους στόχο έχει να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και απαιτούμε να σταματήσει τώρα.

Η  Γ. Σ. των Αντιπροσώπων του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σάμου θεωρεί άδικη και προσβλητική την επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου και δηλώνει ότι στηρίζει ξεκάθαρα όλα τα μέλη του Δ.Σ.  του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου και καλεί τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις και να σταματήσει τώρα η προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον των μελών του Δ.Σ. και όλων των υπολοίπων συναδέλφων που διώκονται

Σάμος, 30 Ιουνίου 2012

Η  Γ.Σ. των Αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: