Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δ.Ο.Ε.: Να σταματήσει κάθε δίωξη εργαζομένων και ειδικότερα συναδέλφων

Λίγες ημέρες μετά την αθώωση των τριών εργαζομένων που συνελήφθησαν ενώ διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη για το δικαίωμα στην εργασία, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η κυβέρνηση των μνημονίων, έχοντας χάσει κάθε στήριγμα στην κοινωνία, επιχειρεί να καταστείλει κάθε κίνημα αντίστασης.

Γι’ αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Γι’ αυτό στοχοποιεί τους συλλογικούς αγώνες. Η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος και των πολιτικών της Τρόικας οδηγούν στην καταστολή και την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι από την επόμενη ημέρα της αθώωσης των συναδέλφων μας, συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζητούσαν με έμφαση να ξαναδικαστούν και να καταδικαστούν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τόσο η έφεση που άσκησε η εισαγγελία κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου, όσο και η αυτεπάγγελτη έναρξη πειθαρχικών και διοικητικών διαδικασιών κατά δύο συναδέλφων.

Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων για να δεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις, ειδικά αυτή την εποχή που οι διατάξεις του μεσοπρόθεσμου για διαθεσιμότητα, αργία, απολύσεις σπέρνουν τον τρόμο συναντά την αντίδραση ολόκληρου του κόσμου της εργασίας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη εργαζομένων και ειδικότερα συναδέλφων. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Δ.Ο.Ε. με τη θεσμική της εκπροσώπηση, θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία και δράση που θα οδηγήσει στην άμεση παύση κάθε δίωξης, υπερασπιζόμενη τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα. Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς αγώνες υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της συνδικαλιστικής και πολιτικής έκφρασης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: