Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 29 Αυγούστου 2014 - Λειτουργικά κενά

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 29 Αυγούστου 2014, εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. «Κατάρτιση Πίνακα λειτουργικών κενών»

2. «Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου εκπαιδευτικού ΠΕ-70/Δασκάλων» (Έκτακτο)

Στο πρώτο θέμα προσδιορίστηκαν τα λειτουργικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου που μπορείτε να τα δείτε εδώ. Έχουν υπολογισθεί και δύο (2) λειτουργικά κενά ΠΕ-16/Μουσικών στη Β’ Σάμου.

Στη Β’ Σάμου στο Δ.Σ. Φούρνων υπολογίσθηκαν τα λειτουργικά κενά ως 6/θέσιο. Ζήτησα να υπολογισθούν και στα υπόλοιπα σχολεία που υποβιβάσθηκαν στην Α’ Σάμου, αλλά δεν έγινε αποδεκτό.

Στα νηπιαγωγεία Παγώνδα, κουμεΐκων δεν υπήρχαν αιτήσεις νηπίων και δεν θα λειτουργήσουν. Υπήρχαν όμως 2 αιτήσεις νηπίων στο νηπιαγωγείο Πλατάνου. Ζήτησα, να υπολογισθεί λειτουργικό κενό στο Νηπιαγωγείο Πλατάνου, επειδή είναι δυσπρόσιτο και έχει 2 νήπια, αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Έτσι τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-15.

Επίσης, δημιουργήθηκε μία λειτουργική υπεραριθμία στο 1ο Δ.Σ. Σάμου και θα κληθούν όλοι οι εκπ/κοί από το συγκεκριμένο σχολείο να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν υπεράριθμοι.

Υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης. Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν  οργανικά τελευταίοι το ίδιο σχολικό έτος στη σχολική μονάδα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης.

Στη διαδικασία των τοποθετήσεων κρίνονται κατά σειρά οι εκπαιδευτικοί που:

· έχουν κριθεί λειτουργικά υπεράριθμοι

· είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, (συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων από μετάταξη από τη Β/θμια το 2013),

· ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ

· αποσπάσθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:00 και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αποστείλουν δήλωση προτίμησης στο fax 22730 81354 ή στο e mail: mail@dipe.sam.sch.gr, έως την Τρίτη στις 10:00.

Δηλώνουμε σχολεία/νηπιαγωγεία που επιθυμούμε, άσχετα αν υπάρχει κενό, επειδή κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων μπορούν να δημιουργηθούν λειτουργικά κενά και να μην τα έχετε δηλώσει.

Στο δεύτερο θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα η άσκηση ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικό ΠΕ-70/Δασκάλων

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144

δείτε το υπόδειγμα δήλωση προσωρινής τοποθέτησης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: