Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν στη Σάμο (12/8) το νέο βιβλίο της Εβίτας Καραγεώργου «Επίδομα Παραμεθορίου/ Συστημένο»

AFISSA_karlovasiΤα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο των εκδόσεων λογοτεχνικού χαρακτήρα με τις οποίες έχουν εμπλουτίσει την πολιτιστική τους δράση, παρουσιάζουν το βιβλίο της Εβίτας Καραγεώργου με τίτλο «Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο» στην Σάμο, στον τόπο που διαδραματίζεται μέρος από την πλοκή του.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβασίου αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Φωτόνησος» της φωτογραφικής ομάδας Κοντακαίικων. Στην έκθεση συμμετέχουν με τις φωτογραφικές τους δημιουργίες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαίικων, φωτογραφίες των οποίων περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Η συγγραφέας θα είναι παρούσα στην εκδήλωση για να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Στο βιβλίο της η συγγραφέας αφηγείται με λογοτεχνικό τρόπο, τις εκπαιδευτικές της εμπειρίες στο τρίγωνο των νησιών του Β. Αιγαίου όπου υπηρέτησε ως σχολική σύμβουλος: στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους, εκεί όπου ο Ταχυδρόμος είναι παραδοσιακά ο ασφαλής μαντατοφόρος.

Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το βιβλίο παρατηρεί πάθη και κατορθώματα του έμψυχου κόσμου της εκπαίδευσης στην ακριτική παραμεθόριο, εκεί όπου η ομορφιά αναμετριέται διαρκώς με την ανάγκη. Αλήθειες και μύθοι της ανθρώπινης συνθήκης διαπερνούν μια αφήγηση προσωπική που επιχειρεί να νοηματοδοτήσει την περιπέτεια αλλά και τη γοητεία του να είσαι εκπαιδευτικός.

Το βιβλίο «Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο» διατίθεται αποκλειστικά από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ

AFISSA_karlovasi

Δεν υπάρχουν σχόλια: