Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Σάμου από 1-15/9/17

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε καλή & αγωνιστική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Το ΠΥΣΠΕ Σάμου σε συνεχείς συνεδριάσεις από τέλος Αυγούστου μέχρι σήμερα τοποθέτησε στις σχολικές μονάδες όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) που διορίστηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου και τους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων που ήρθαν με διάθεση από τη ΔΙΔΕ Σάμου, ώστε στις 11 Σεπτέμβρη όλοι οι συνάδελφοι να είναι στα σχολεία τους. Η παράταξή μας ζήτησε να γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Β΄ Σάμου την Παρασκευή, 8/9, το απόγευμα, για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι της Ικαρίας-Φούρνων, το οποίο έγινε αποδεκτό από τη Δ/νση.

Παρ΄ όλα αυτά, κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων παρατηρήθηκαν τα εξής, για τα οποία οφείλουμε να σας ενημερώσουμε:

1. Δεν υπήρχαν αναρτημένα τα λειτουργικά κενά από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου στον πίνακα των ανακοινώσεων. Η απάντηση ότι είχαν αναρτηθεί διαδικτυακά στο site της Δ/νσης δεν υποχρεώνει τον κάθε συνάδελφο να ψάχνει διαδικτυακά για τα λειτουργικά κενά των σχολείων.

2. Σε ορισμένες δηλώσεις τοποθέτησης υπήρχαν σβησμένες επιλογές σχολείων κάτι που επισημάναμε στο υπηρεσιακό συμβούλιο ότι είναι θέμα διαφάνειας να μην υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις. Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό και θα υπάρχει ανακοίνωση πλέον στον πίνακα ανακοινώσεων ότι δε θα δέχονται τέτοιου είδους δηλώσεις προτίμησης.

3. Διαφωνήσαμε με τις τοποθετήσεις στην πρώτη τους επιλογή αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ07/ ΑΜΩ και μόνιμης εκπαιδευτικού ΠΕ07/ Γερμανικής Γλώσσας από διάθεση της ΔΙΔΕ Σάμου, αφού έπρεπε να προηγηθεί η τοποθέτηση & η διάθεση της μόνιμης εκπαιδευτικού και στη συνέχεια να τοποθετηθεί η αναπληρώτρια κάτι που δεν έγινε αποδεκτό (κατά πλειοψηφία 4-1).

4. Υπήρξε ένσταση από εκπαιδευτικό ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής της ΔΙΔΕ Σάμου για την τοποθέτησή της σε σχολείο της πρώτης της επιλογής και για τη διάθεσή της για συμπλήρωση του ωραρίου της. Επειδή οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας είχαν συμπληρώσει το ωράριό τους σε σχολεία της πρώτης επιλογής τους και η συνάδελφος ήταν η μόνη που έπρεπε να συμπληρώσει το ωράριό της σε άλλα σχολεία, το ΠΥΣΠΕ τη διέθεσε σε σχολείο το οποίο το είχε δηλώσει, ως πρώτη επιλογή, στη δήλωσή της. Η ένστασή της απορρίφθηκε ομόφωνα. Παραμένει η τοποθέτησή της στην πρώτη της επιλογή, αλλά της δόθηκε η δυνατότητα να κάνει εκ νέου δήλωση διάθεσης, αν επιθυμεί, σε λειτουργικά κενά των σχολείων.

5. Σχετικά με τα λειτουργικά κενά, ζητήσαμε:

· να μην υποβιβαστεί σε 4/θέσιο το Δ.Σ. Κοκκαρίου, αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί ως 5/θέσιο, προτάσσοντας ιδιαίτερα σοβαρούς παιδαγωγικούς λόγους.

· να λειτουργήσει με την οργανικότητά του και να μην υποβιβαστεί λειτουργικά σε 3/θέσιο το 2ο Ραχών

· να προστεθεί λειτουργικό κενό στο Ειδικό Σχολείο Σάμου για να καλυφθούν οι ανάγκες κατ΄ οίκον διδασκαλίας.

· να λειτουργήσει ως 6/θέσιο το Δ.Σ. των Φούρνων, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική και γεωγραφική ιδιαιτερότητα του νησιού.

· να λειτουργήσουν ως 2/θέσια τα Δημοτικά Σχολεία Πύργου, Κουμεΐκων, Υδρούσας.

· ο προσδιορισμός των κενών για όλα τα νηπιαγωγεία να γίνει με βάση την αναλογία 1/15 και να υπάρξει στελέχωση των πολυπληθέστερων μονάδων σε Καρλόβασι και Βαθύ με έναν/μία επιπλέον εκπαιδευτικό, για να καλύπτει ανάγκες αδειών σε μικρότερες σχολικές μονάδες.

· Για πολλοστή φορά, ζητήσαμε να γίνει ενημέρωση των γονέων-κατοίκων του Παγώνδα, για να εξεταστεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου του χωριού. Είναι απορίας άξιο ότι, ενώ το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο συστεγάζεται με το αντίστοιχο 5/θέσιο Δημοτικό, παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα τα νήπια να αναγκάζονται να μετακινηθούν στο Ηραίο.

Επιτέλους φέτος στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 15 Σεπτέμβρη υπήρξαν τρεις (3) αιτήσεις γονέων από τον Παγώνδα οι οποίοι ζητούσαν την εγγραφή μαθητών στο νηπιαγωγείο και ομόφωνα προτάθηκε από το ΠΥΣΠΕ Σάμου η επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι Ειδικοτήτων πρώτα τοποθετούνται στην πρώτη τους επιλογή προτίμησης σχολείου και στη συνέχεια διατίθενται σε σχολεία, σύμφωνα με δήλωσή τους, από το ΠΥΣΠΕ Σάμου, που προγραμματίζεται την Τετάρτη, 20/9 για τις διαθέσεις όλων των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων.

o Αναλυτικά: Την Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017, τοποθετήθηκαν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στο ΠΥΣΠΕ Σάμου που μπορείτε να τις δείτε στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/30-8-17.html

o Την Πέμπτη, 7 Σεπτέμβρη, τοποθετήθηκαν οι υποδιευθυντές Γεωργουλοπούλου Βασιλική στο 1ο Σάμου, Κασούμη Κων/να στο 2ο Σάμου & Μαρνέζος Δημήτριος στο 1ο Νέου Καρλοβάσου, μετά από προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων τους. Την Παρασκευή, 8 Σεπτέμβρη, οι εκπαιδευτικοί της Β΄ Σάμου που μπορείτε να τις δείτε στα:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/09-09-17.html

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_8.html

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_93.html,

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/b.html,

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_10.html

o Το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, οι εκπαιδευτικοί στην Α΄ Σάμου που μπορείτε να τις δείτε στα:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_9.html

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_77.html

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_16.html

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_83.html

o Την Παρασκευή, 15 Σεπτέμβρη 2017, χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στην αναπληρώτρια εκπ/κό κλάδου ΠΕ70/Δασκάλων, Αθανασίου Εμμανουέλα. Επίσης, τοποθετήθηκαν με απόφαση της ΔΙΠΕ Σάμου οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί ΖΕΠ (Τάξεις Υποδοχής) Γεγγενίδη Αναστασία στο 2ο Σάμου, Εμμανουηλίδου Γεωργία στο Δ.Σ. Πυθαγορείου και Πατέλη Αθηνά στο 1ο ραχών, ενώ προτάθηκε ομόφωνα η λειτουργία του Δ.Σ. Παλαιοκάστρου σε 3/θέσιο.

o Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έγιναν για πρώτη φορά από Ενιαίο Πίνακα σύμφωνα με τα μόριά τους, κάτι το οποίο αγωνισθήκαμε από την πρώτη στιγμή, ως παράταξη, για να το πετύχουμε. Διαβάστε εδώ και την παρέμβασή μας προς το Υπουργείο Παιδείας.

o Τέλος να αναφέρουμε ότι μειωμένο ωράριο κατά δυο (2) ώρες την εβδομάδα (από το διδακτικό ωράριο που αναφέρεται στη σύμβασή τους) και απαλλαγή από τις πρόσθετες υπηρεσίες της παρ. 8 του αρθ. 13 του Ν. 1566/1985 (Ν.3149/2003, άρθρο 13, παρ. 45 περίπτωση γ) δικαιούνται μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί (πλήρους και μειωμένου ωραρίου) που έχουν παιδιά έως δυο ετών.

Έτσι αν ένας εκπαιδευτικός έχει 24 ώρες το ωράριό του διαμορφώνεται στις 22 ώρες, που μπορείτε να το δείτε στο: http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_67.html

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61970/61231

Δάλλη Μαρία, 
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6974476651 - 22730.32572/32940
dalllimar@yahoo.com
Δείτε το ενημερωτικό δελτίο του Αιρετού του ΠΥΣΠΕ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: