Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων- Στάση εργασίας 25/9

Η έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, σήμανε ξανά τη λειτουργική υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων από 6/θέσιο σε 4/θέσιο! Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές καθώς το εν λόγω σχολείο το 2014 συμπεριλήφθηκε στο μαζικό πανελλαδικό κύμα συμπτύξεων-συγχωνεύσεων-υποβιβάσεων σχολικών μονάδων που προχώρησε το τότε Υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως αντίκρισμα αφού έγινε αναστολή της απόφασης χάρη στις συνεχείς διαμαρτυρίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο καταδικάζει τους αναπληρωτές στην ανεργία και παρουσιάζει σαν πολυτέλεια το να έχουν τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη!

Μόνο που το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά που λόγω του αποκλεισμού που βιώνουν έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης. Γιατί η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά τα νησιά αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Μόνο που οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπως αυτή των Φούρνων Ικαρίας είναι κάτι παραπάνω από αριθμοί. Γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται σε αυτά τα νησιά αναγκάζονται να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από όλους και από όλα επωμιζόμενοι το υψηλό κόστος της ζωής στο νησί ακόμα και με μισθό μειωμένου ωραρίου.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!

  • Καλούμε σύσσωμη την τοπική κοινωνία του νησιού, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, την Εκπαιδευτική κοινότητα και τη Δημοτική αρχή να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με το εργατικό κίνημα, αντιδρώντας δυναμικά σε αυτήν την κατάπτυστη απόφαση των αρμόδιων αρχών!
  • Εκφράζουμε αμέριστα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, δίνοντας δυναμικό παρόν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη μη υποβάθμιση της σχολικής μονάδας των Φούρνων!
  • Στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού από άλλη σχολική μονάδα που στόχο  έχει την κάλυψη της πολιτικής αναλγησίας του Υπουργείου και την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Χρυσομηλιάς – Θύμαινας!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: