Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Αναμοριοδότηση Σχολικων μονάδων - Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου (04/12/17)

Αναμοριοδοτηση σχολικων μοναδων 17-18 -προταση υπουργειουΑγαπητοί Συνάδελφοι, στη συνεδρίαση στις 04-12-17:

αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων ΠΥΣΠΕ Σάμου 20-3-17Ø Έγιναν οι τροποποιήσεις διαθέσεων των εκπαιδευτικών (ΑΜΩ) Γαλλικής & Γερμανικής Γλώσσας ως εξής: Καταπόδη Δέσποινα (ΠΕ07/ ΓΕΡΜ. ΓΛΩΣΣΑΣ), 15 ώρες στο Δ.Σ. Φούρνων, Πηλίχου Βασιλική (ΠΕ05/ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ), 9 ώρες στο 1ο Ραχών & 6 ώρες στο Δ.Σ. Ευδήλου και Ελαφρή Γεωργία (ΠΕ05/ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ), 15 ώρες από τη Β΄ Σάμου στην Α΄ Σάμου (Δ.Σ. Παλαιοκάστρου) με απόφαση Περιφερειακού Δ/ντή.

Διαφωνήσαμε με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών και εμμείναμε στις τοποθετήσεις μας στα προηγούμενα ΠΥΣΠΕ, επειδή πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι της Α/θμιας μπορούν να διατίθενται και στη Β/θμια Εκπ/ση για συμπλήρωση ωραρίου, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Τα τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών πρέπει να λύνονται με ευθύνη της ΔΙΠΕ Σάμου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Υπουργείου Παιδείας.

Ø Τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός, Οικονόμου Αντώνιος, στο τμήμα Ένταξης στο Δ.Σ. Χώρας.

Ø Αναγνωρίσθηκαν οι προϋπηρεσίες δύο μόνιμων νηπιαγωγών, εκτός Δημοσίου, για βαθμολογική εξέλιξη και οι προϋπηρεσίες μόνιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για μισθολογική εξέλιξη.

Συμφωνήσαμε με την προϋπόθεση να έχουν το δικαίωμα της ένστασης οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαφωνούν με τις προϋπηρεσίες τους.

Ø Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε δύο εκπαιδευτικούς, Καλαμάρα Νίκο ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής και Μαυρομμάτη Ευάγγελο ΠΕ08/Καλλιτεχνικών.

Ø Ορίσθηκε, ως αναπληρωτής Δ/ντής στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου, ο Πατρώνης Νικόλαος.

Ø Η ΔΙΔΕ Σάμου ζήτησε από την Α/θμια Εκπ/ση, αν μπορεί να διατεθεί εκπ/κός ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας για ορισμένες ώρες, αλλά δεν υπήρχε κανείς εκπ/κός με πλεόνασμα ωρών.

clip_image001Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να στείλουν τις προτάσεις τους έως 10/1/18 για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι η πρόταση αναμοριοδότησης της παράταξής μας διαμορφώθηκε με βάση κριτήρια α) που αφορούν όλο το ΠΥΣΠΕ Σάμου και όχι μόνο το νησί της Σάμου, όπως της ΕΝΩΤΙΚΗΣ β) έλαβαν υπόψη χιλιομετρικές αποστάσεις, υψόμετρο, ιδιαιτερότητες πρόσβασης και οργανικότητα και γ) τηρούσαν ίδια μοριοδότηση ανάμεσα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της ίδιας περιοχής.

Απαντάμε λοιπόν στο συνάδελφο του Δ.Σ. Παγώνδα, υποψήφιο και εκλεγμένο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ, ότι η μοριοδότηση του νηπ/γείου Παγώνδα με 14 μόρια, είναι όντως για «γέλια και για κλάματα», όπως είπε στη Γ.Σ., μόνο που ψηφίστηκε από το δικό τους αιρετό (ΔΑΚΕ) και ΟΧΙ από εμάς!!! (Δείτε το στο:https://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/03/blog-post_28.html)

Καλή η κριτική, όμως μόνο όταν είναι αληθινή, αλλιώς είναι λάσπη σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν φταίξει, αλλά στέκονται με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη κοντά σε όλους τους συναδέλφους και τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Την πρόταση μοριοδότησης της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», του ΠΥΣΠΕ Σάμου και του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε να τη δείτε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2017/12/blog-post_15.html

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης,

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,

antoniskak18@gmail.com

Δάλλη Μαρία,

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32572,

dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: