Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Νίκος Τρικαλινός: Πρέπει να σταματήσει να βγαίνει αρνητική εικόνα προς τα έξω και η Σάμος να πάρει την θέση που της αξίζει

Νίκος Τρικαλινός: Πρέπει να σταματήσει να βγαίνει αρνητική εικόνα προς τα έξω και η Σάμος να πάρει την θέση που της αξίζειΣτην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Τρικαλινός (καρδιολόγος), μέλος της ομάδας γονιών η ‘‘ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ’’ , που κατέθεσαν επιστολή στη γενική συνέλευση Συλλόγων και Κηδεμόνων σχολείων Σάμου, την Κυριακή (31/03) στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

«Δεν διαφέρουμε σε τίποτα με κανέναν, το θέμα είναι το αυτονόητο. Όπως ακούστηκε και στη σύσκεψη της Δ.Ο.Ε., η κοινωνία αυτή δεν μπορεί να διχαστεί, δεν μπορεί να προχωρήσει με τέτοιες ενέργειες. Λέμε τα παιδιά στο σχολείο και από εκεί και μετά αυτό το απαράδεκτο καθεστώς στο νησί μας να σταματήσει να υπάρχει».

Όπως είπε ο κ. Τρικαλινός πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια, διότι η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε πρέπει να βρει όλο τον κόσμο ενωμένο και να γίνει προσπάθεια να εκλείψει η κοινωνική αδικία.

Πρέπει να σταματήσει να βγαίνει αρνητική εικόνα προς τα έξω και η Σάμος να πάρει την θέση που της αξίζει. Τόνισε, όπως είπε, την παντελή έλλειψη υγειονομικής κάλυψης, περίθαλψης, προγραμματισμού, συντονισμού, ανάδειξης των προβλημάτων συντονισμού. Έκανε κάλεσμα προς όλους, να παλέψουν όλοι μαζί ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα.

Αυτό που θέλουν είναι, να ισχύσει το αυτονόητο, αυτό που τόνισαν και οι δάσκαλοι που παλεύουν με δύσκολες συνθήκες, και τα παιδιά να πάνε σχολείο. Από εκεί και πέρα να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική που είναι υπεύθυνη και όσοι τη σιγοντάρουν.

Είναι απαράδεκτο που κάποιοι συνδυασμοί βγήκαν να υποστηρίξουν το μη αυτονόητο, να γίνουν γκέτα μέσα στα γκέτα, μέσα στην πόλη. Με επιπολαιότητα να γίνεται προσπάθεια ικανοποίησης κάποιων απόψεων λόγω εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: