Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ 10 & 13/04/2019

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου (06,13/03/2019)Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου και συνέταξε τους πίνακες των οργανικών κενών Γενικής και Ειδικής Αγωγής ανά περιοχή μετάθεσης που μπορείτε να τους δείτε εδώ .

ð Αναγνωρίσθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου εκπαιδευτικού ΠΕ70/Δασκάλων

ð Επανατοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ70/Δασκάλων, Ταβουκτσή Κλεονίκη από το Μεσαίο Καρλοβάσου στο Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου, που είχε τοποθετηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου και τοποθέτησε τους εκπαιδευτικούς που ήταν στη διάθεση, είχαν ζητήσει βελτίωση θέσης και είχαν έρθει με μετάθεση από άλλα ΠΥΣΠΕ, που μπορείτε να τα δείτε εδώ .

Τα οργανικά κενά που διαμορφώθηκαν μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών μπορείτε να τα δείτε εδώ .

ð Έγινε προαγωγή από το Β’ στον Α’ βαθμό εκπαιδευτικού ΠΕ60/Νηπιαγωγών.

ð Αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία εκπαιδευτικού ΠΕ60/Νηπιαγωγών για μισθολογική εξέλιξη.

ð Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε δύο εκπαιδευτικούς ΠΕ70/Δασκάλων, η μία ομόφωνα και η άλλη κατά πλειοψηφία (3-2) λόγω του ότι δεν συμβιβαζόταν με τα καθήκοντα της θέσης του (άρθρο 31/3528/2007).

ð Στηρίξαμε την άδεια για τον αναπληρωτή συνάδελφο, αλλά όχι για το μόνιμο, όπως έχουμε δηλώσει ήδη και αποτελεί θέση της παράταξής μας. Θεωρούμε ότι σε μια περίοδο που μαστίζεται από ανεργία, είναι προτιμότερο να μην καταλαμβάνουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί θέσεις ασύμβατες με το έργο τους και ιδιαίτερα σε εποχικά επαγγέλματα.

Έκπληξη προκάλεσε για άλλη μια φορά ο αιρετός της ΔΑΚΕ που δήλωσε προ της ψηφοφορίας ότι αν δεν ψηφιζόταν η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στο μόνιμο εκπαιδευτικό (και μέλος της παράταξής του) θα το έφτανε μέχρι το Υπουργείο Παιδείας!

Δείτε την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ εδώ

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                            Δάλλη Μαρία

             Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,            Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,            6974476651 - 22730.32940,

antoniskak18@gmail.com                                 dalllimar@yahoo.com

1 σχόλιο:

samosweb είπε...

Με την υπ’αριθμ. 251/2007 γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Ν.Σ.Κ. έγινε δεκτό ότι η απαγόρευση κατοχής δεύτερης θέσης στον δημόσιο τομέα ( άρθρα 104 παρ. 1 του Συντάγματος, 35 του Ν.3528/2007 και 1 έως 4 του Ν.1256/1982) κάμπτεται, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) η δεύτερη απασχόληση δεν είναι κατά πλήρες ωράριο εργασίας, β) η καταβαλλόμενη για αυτή ακαθάριστη αμοιβή δεν υπερβαίνει το βασικό μισθό του 14ου μισθολογικού κλιμακίου και γ) το σύνολο των καθαρών τακτικών απολαβών και από τις δύο απασχολήσεις ή τη θέση και τη μερική απασχόληση, δεν υπερβαίνει το διπλάσιο του βασικού μισθού του 8ου μισθολογικού κλιμακίου.

Επίσης το άρθρο 31 δεν ξεκαθαρίζει τι συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης μας και είναι στην διακριτική δικαιοδοσία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Συνάδελφοι η ανεργία βαραίνει κυρίως τον κλάδο μας και οι πολιτικές του υπουργείου.Αν ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα και κάποιοι συνάδελφοι δουλεύουν ήδη ή επιθυμούν να κάνουν δεύτερη δουλειά , αν έχουν τις προϋποθέσεις οι αιρετοί θα είναι οι τελευταίοι που θα αρνηθούμε. Επίσης ο αιρετός είναι εκπρόσωπος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ .
Είτε είναι μόνιμος , είτε αναπληρωτής .
Λυπάμαι για την συγκεκριμένη τοποθέτηση , είναι γνωστές πλέον οι θέσεις σας για το θέμα .
Θα φτάσω μέχρι το υπουργείο όχι μόνο για το συγκεκριμένο συνάδελφο αλλά και για όλους τους συναδέλφους που θα κινδυνέψουν να μην πάρουν άδεια ενώ την δικαιούνται . Επίσης ήμασταν εκεί για την πλαστή περσινή καταγγελία που δεν πήρατε θέση αλλά και για καθετί που αμφισβητεί δικαίωμα συναδέλφων μας .
Εκλέγομαι με την Ενωτική δημοκρατική Κίνηση εκπαιδευτικών η οποία ιδρύθηκε το 2016 και συμμετέχει σε όλες τις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας !
Σας διαφεύγουν βασικές λεπτομέρειες αλλά είμαι εδώ να σας τις θυμίζω.
Καλή Ανάσταση !
Αρχοντούλης Ιωάννης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου