Εκδικάστηκε η αγωγή Κεραμέως για την αξιολόγηση με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή - Συγκέντρωση στην Ευελπίδων πραγματοποιήσαν οι εκπαιδευτικοί
Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης εκδικάστηκε η κατ' επείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση. Η απόφαση αναμένεται να βγει σήμερα ή αύριο.
Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν νωρίτερα σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων, κάνοντας λόγο για αυταρχισμό εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που μπροστά «στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη ''αξιολόγηση'' καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή».
ΟΛΜΕ: Καμία απολύτως συνέπεια για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία
Σε κάθε περίπτωση, με νέα ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τα εξής:
«Με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.
Ως εκ τούτου, ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία».
Τέλος, εν αναμονή της απόφασης, η ΟΛΜΕ καλεί τις διευθύνσεις των σχολείων που είχαν συγκαλέσει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων/ουσων για αύριο να την αναβάλουν για την επόμενη εβδομάδα.
Υπουργείο Παιδείας: Πάγια τακτική των συνδικαλιστών ...να κηρύσσουν απεργία-αποχή
Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας εξαπολύει πυρά κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών: τις κατηγορεί ότι «τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής», αλλά και ότι μετά την ψήφιση των νόμων «η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
Αναφέρει δε ότι συνιστά πλέον «πάγια τακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν «απεργία-αποχή» από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους» και «ότι οι αποφάσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου