Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ για ΑΠΟΧΗ από ηλεκτρονικές εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ

ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το ΥΠΑΙΘ με απύθμενο θράσος συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία των ηλεκτρονικών εκλογών που με πρόσχημα την πανδημία επιχείρησε να εφαρμόσει το 2020. Το κυβερνητικό σχέδιο θα αποτύχει!

ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ προδίδουν το 95% των εκπαιδευτικών που γύρισαν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές. Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς να απέχουν και να γυρίσουν την πλάτη στα σχέδια της Κεραμέως.

Οι εκλογές της «ηλεκτρονικής δημοκρατίας τους» έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Ελέγχονται πλήρως από το κράτος και το ΥΠΑΙΘ,
  • Δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου με αποτέλεσμα εύκολα οι κωδικοί συμμετοχής να μπορούν εύκολα να δοθούν έναντι εξυπηρετήσεων. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι σε όλες τις εκλογικές..
  • διαδικασίες (αυτοδιοίκησης, βουλευτικές, σωματείων κλπ) τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μπορούν να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους με τα νομιμοποιητικά του έγγραφα.
  • Δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας, καθώς δεν υπάρχει ο αναγκαίος ελεγκτικός μηχανισμός που να πιστοποιεί ότι οι ψηφοφόροι είναι μόνοι τους και δεν παρακολουθεί άλλος τις επιλογές τους.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην εφορευτική επιτροπή να γνωστοποιεί τους καταλόγους ψηφισάντων κι επομένως μπορεί εύκολα να γίνει νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. Το 2020 όταν οι ΣΕΠΕ της Α’ Αθήνας ζήτησαν τα πρακτικά αρχαιρεσιών με εκλογικές καταστάσεις και καταστάσεις ψηφισάντων, τους δόθηκε ένα exel με τα αριθμητικά «αποτελέσματα».
  • Τον έλεγχο της διαδικασίας δεν τον έχει η εφορευτική επιτροπή αλλά ο διαχειριστής της εταιρείας που παρέχει το σύστημα, η οποία μάλιστα δηλώνει στη σύμβαση που υπογράφει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη.

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ

ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: