Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Διευκρινίσεις για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τον διευθυντή, Fabio Giardina

 Με αφορμή την επιστολή του για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και τις απαντήσεις που δόθηκαν, ο διευθυντής ΜΕΘ και Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Σάμου Φάμπιο Τζιαρντίνα, με νεότερη επιστολή του διευκρινίζει τα παρακάτω.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μου περί λειτουργίας της ΜΕΘ, και κατόπιν ανάγνωσης των «καθησυχαστικών» απαντήσεων, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι:

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία Ιουνίου και η αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας

Η τελευταία μισθοδοσία των αναπληρωτών θα καταβληθεί στις 9 Ιουλίου ενώ η αποζημίωση για τη μη λήψη κανονικής άδειας θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 25 Ιουλίου το απόγευμα (Πέρσι το επίδομα μη ληφθείσας άδειας πιστώθηκε στις 26 Ιουλίου) 

Όταν λήξει η σύμβαση εργασίας με οποιονδήποτε τρόπο (απόλυση, παραίτηση, λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου) και ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν έχει πάρει την κανονική άδεια που του οφείλεται, τότε δικαιούται να λάβει 2 ημερομίσθια για κάθε μήνα απασχόλησης. 

 

Το τελικό ποσό εξαρτάται:


Επίδομα ανεργίας αναπληρωτών: Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Οι αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ προβαίνουν στην ηλεκτρονική έκδοση δελτίου ανεργίας και ακολούθως προβαίνουν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για το επίδομα τακτικής ανεργίας, με τη λήξη των συμβάσεών τους στα τέλη Ιουνίου, στον ΟΑΕΔ–ΔΥΠΑ.

Για την κατάθεση των δικαιολογητικών τα οποία χρειάζονται για την υποβολή αίτησης στον ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ από τους αναπληρωτές, ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Μάνος Καρπετάκης εξέδωσε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα.

Το Ενημερωτικό

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την επιστροφή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Ειδικότερα, με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των ακτοπλοϊκών εταιρειών:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δείτε τις αποσπάσεις των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλα ΠΥΣΠΕ

Δείτε τις αποσπάσεις των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΠΥΣΠΕ Σάμου σε άλλα ΠΥΣΠΕ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ΣΜΕΑΕ, ΕΕΕΕΚ, σχολεία ΚΩΦΩΝ - ΤΥΦΛΩΝ και ΚΕΔΑΣΥ, για το διδακτικό έτος 2024-2025, ως ακολούθως:

Screenshot_2024-06-19_115419.jpg

1.Την με αρ. πρωτ 68593/Ε2/19-06-2024 με θέμα : «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ  για το διδακτικό έτος..

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Οι συσχετισμοί και η πρωτιά στη ΔΟΕ κρίθηκαν. Απομένει να κριθεί η τρίτη θέση…

Οι περισσότερες ΓΣ και οι εκλογές στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκαν. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτει ότι η ΑΣΕ θα είναι πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον 20 αντιπροσώπων, από τη δεύτερη ΔΑΚΕ. Ότι η ΑΣΕ θα πάρει 3 έδρες και όλες οι άλλες δυνάμεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΗΣΥ, ΔΙΚΤΥΟ) από δύο. Επίσης, ότι οι συσχετισμοί στη ΔΟΕ δεν άλλαξαν, αφού την πλειοψηφία στη ΔΟΕ θα την έχουν ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ (6 έδρες από 7 που έχουν έως τώρα). Αυτά είναι δεδομένα και απολύτως βέβαια. Το μοναδικό στοίχημα που απομένει είναι εάν τρίτη δύναμη θα είναι η ΔΗΣΥ ή αν θα την περάσουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Τι θα σημαίνει αυτό; Την ήττα των δυνάμεων της συναίνεσης και της υποστολής του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Μέχρι εκεί. Εμείς δεν σπέρνουμε αυταπάτες για να θερίσουμε πρόσκαιρα οφέλη όπως έπραξαν άλλοι με ψευτοδιλήμματα «ή εμείς ή η ΔΑΚΕ στο τιμόνι του κλάδου».

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ZaraleaksTV: 6 στους 10

 Στο νέο επεισόδιο του ZaraleaksTV ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δεν είναι και τόσο σίγουρος αν πρέπει να τα βάλει με τους 6 στους 10 ή τους άλλους.

 

 Απολαμβάνει τη γιορτή της δημοκρατίας, αλλά προειδοποιεί πως η αποχή δεν ήταν «τεράστια». 

To πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024

Αυτό το καλοκαίρι είναι η χαρά του των φίλων του αθλητισμού (Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες) κι η αρχή γίνεται με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που φιλοξενείται για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού στη Γερμανία.

Από σήμερα έως και τις 14 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, μέσα από τις συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης (κυρίως ΕΡΤ1 με ολίγον ΕΡΤ3) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τις 51 αναμετρήσεις που θα αναδείξουν τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Αναστολή λειτουργίας Σχολείων στην Ανατολική και Δυτική Σάμο λόγω καύσωνα

Με απόφαση των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Δήμου Δυτικής Σάμου και με δεδομένο τον καύσωνα που προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 12/6/2024 και μέχρι την Παρασκευή  14/6/2024 στον Δήμο Δυτικής Σάμου  (Δελτίο ΕΜΥ), καθώς και την κατάταξη στην κατηγορία 4 (Πολύ Υψηλού Κινδύνου) από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών,

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2024 - Οι 21 Έλληνες που εκλέγονται ευρωβουλευτές

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει τέσσερις και τρεις το ΠΑΣΟΚ. Δυο ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, από έναν η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι: Γιώργος Αυτιάς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μπελέρης, Μανώλης, Ελεονώρα Μελέτη, Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ και Δημήτρης Τσιόδρας. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι:  Κώστας Αρβανίτης, Νικόλας Φαραντούρης, Νίκος Παππάς και Έλενα Κουντουρά.


Από το ΠΑΣΟΚ οι: Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Απολύτως ψευδής και μη σύννομη η νέα αυταρχική εγκύκλιος του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ

Καταγγέλλουμε το Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο και επαναλαμβάνοντας για τρίτη φορά το ίδιο ολίσθημα, με την εγκύκλιο 60375/Ε3/3-6-2024 ισχυρίζεται ότι οι «προκηρυχθείσες, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε., του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., στάσεις εργασίας» (…) «είναι πολιτικές απεργίες και αντίστοιχου περιεχομένου αιτήματα έχουν ήδη κριθεί δικαστικώς παράνομα» (…) επομένως «η τυχόν συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ως άνω προκηρυχθείσες στάσεις εργασίας δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό έρεισμα»!

Επισημαίνουμε τα εξής:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ZaraleaksTV: Αχ Ευρώπη…

 Στο νέο επεισόδιο του ZaraleaksTV ο Χριστόφορος Ζαραλίκος επιστρέφει από τη φασιστογέννα Ευρώπη στη μαφιοζογέννα Ελλάδα.

Καταλαβαίνει επιτέλους χάρη στον Αυγενάκη τι σημαίνει μια βαθιά φιλοσοφημένη λαϊκή φράση. 

Αναλύει πώς οι διακοπές μια τετραμελούς οικογένειας σε ελληνικό νησί μπορούν να βοηθήσουν ολόκληρη τη βιομηχανία του τουρισμού. 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ: Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται αμείωτος Η ΑΑ και οι στάσεις εργασίας ισχύουν κανονικά

 Ο Γκέμπελς ζει στο πρόσωπο του ΓΓ του υπουργείου παιδείας

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται αμείωτος

Η ΑΑ και οι στάσεις εργασίας ισχύουν κανονικά

 

Σε έγγραφό του ο ΓΓ του υπουργείου παιδείας χαρακτηρίζει ως άλλος δικαστής, τις στάσεις εργασίας για την ατομική αξιολόγηση παράνομες και μάλιστα παρουσιάζει τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την ΑΑ ως αποδεικτικά στοιχεία, προσπαθώντας έτσι, να παραπλανήσει.  Λειτουργεί ως κοινός ψεύτης, γιατί γνωρίζει ότι το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων δεν αφορά τις στάσεις εργασίας μια και περιγράφουν ξεκάθαρα ότι αφορούν την Απεργία Αποχή, η οποία -να σημειώσουμε-, έχει προκηρυχθεί ξανά μετά τις αποφάσεις που παραθέτει και ισχύει και αυτή κανονικά. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το έχει κάνει και στο παρελθόν και η απάντηση που πήρε από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα ήταν η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολογική διαδικασία. Αποδεικνύει με τη μέθοδό του αυτή ότι υπάρχει αντίσταση που δεν μπορεί να την κάμψει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αξιολογήσεις που έχουν ολοκληρωθεί είναι ένα μικρό ποσοστό των νεοδιόριστων.  


Το έγγραφο είναι ψευδές,  δεν ισχύει.


Επισημαίνουμε τα παρακάτω (τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο ΓΓ αλλά αποκρύπτει συνειδητά):


Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες & στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Κεντρική Υπηρεσία και Περιφερειακές Υπηρεσίες) για το σχ. έτος 2024-2025

Η απόφαση ΕΔΩ 

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες για το σχολικό έτος 2024-2025

ΔΟΕ: Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ σε ρόλο δικαστή για μια ακόμη φορά

Παραβιάζοντας, για μια ακόμη φορά, κάθε κανόνα χρηστής διοίκησης, ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αντιποιείται την ιδιότητα του δικαστή και αποφαίνεται περί των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρυχθεί στο πλαίσιο αποτροπής της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», ότι «η τυχόν συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ως άνω προκηρυχθείσες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση, από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου (για τους εκπαιδευτικούς) και μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουλίου (για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ), δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό έρεισμα.».

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει ότι:

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2024-25 στο υπουργείο Παιδείας

ΥΠΕΠΘ: Προσλήψεις 191 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης |  Sofokleousin.grΔημοσιεύθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις:

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

CBS: Για ποιο λόγο θέλουν οι ΗΠΑ να στείλουν μετανάστες στην Ελλάδα

Αποκάλυψη CBS: Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν παράτυπους Λατινοαμερικανούς  μετανάστες στην Ελλάδα – Διαψεύδει το υπ. ΜετανάστευσηςΗ προαναγγελία Μητσοτάκη...

Τη λύση σε μετανάστες από τη Λατινική Αμερική μοιάζει να βρήκε η κυβέρνηση της ΝΔ, αναφορικά με την έλλειψη εργατικών χεριών και του ζητήματος του δημογραφικού στη χώρα, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως, μετά το δημοσίευμα του CBS ότι σχεδιάζεται μετεγκατάσταση από τις ΗΠΑ, 500 περίπου ανθρώπων στην Ελλάδα και στην Ιταλία...

CBS / Τα σχέδια Μπάιντεν για μετεγκατάσταση μεταναστών από Λατινική Αμερική σε Ελλάδα, Ιταλία

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο υπεύθυνο για θέματα μετανάστευσης του CBS και συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος του αμερικανικού δικτύου, Καμίλο Μοντόγια - Γκαλβεζ, η Ελλάδα και η Ιταλία αποτελούν χώρες διέλευσης μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ως αποτέλεσμα και της πρόσφατης προσφυγική κρίσης

Στην γραμμή της Σάμου και των Δωδεκανήσων δρομολογείται από την Κυριακή 2/6 το ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ

 Στην γραμμή Πειραιάς-Βαθύ Σάμου - (Πάτμος) -(Λέρος) - Κως - (Σύμη) - Ρόδος δρομολογείται από την Κυριακή 2/6, το ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ, αναχωρώντας στις 18:00 το απόγευμα, από το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αναχώρηση: 

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

ZaraleaksTV: Οι εκλογές της φέτας!

 Στο νέο επεισόδιο του ZaraleaksTV ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κάνει εκπομπή από το δεύτερο σπιτάκι του και ζυγίζει με το κιλό τις ευρωεκλογές της φέτας.


Ντύνεται ευρωπροφήτης και πληρώνει μαζί με όλους μας το πρόστιμο για τα e-mail των αποδήμων. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συνεχίζουμε συλλογικά, αγωνιστικά, μαχητικά!

Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία,

χαιρετίζει όλες τις συναδέλφισσες κι όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ. 

Ευχαριστούμε όσους/ες μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και μας τίμησαν με σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά. Δυστυχώς για δεύτερη φορά η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το όριο των 250 κι αυτό στέρησε πάλι από το Σύλλογο τον τρίτο αντιπρόσωπο στη Γ.Σ. της ΔΟΕ (για 4 μόλις ψήφους).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Αποτελέσματα αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στην 93η ΓΣ της ΔΟΕ

Τα αποτελέσματα των σημερινών αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στην 93η ΓΣ της ΔΟΕ, όπως αυτά προέκυψαν από τις εφορευτικές επιτροπές:

Ψήφισαν 247 συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Ο Σύλλογός μας εκλέγει 2 αντιπροσώπους για τη ΓΣ της ΔΟΕ.

(το όριο για εκλογή 3ου αντιπροσώπου ήταν 251)

Βρέθηκαν 3 άκυρα και 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Συνεπώς βρέθηκαν 241 έγκυρα ψηφοδέλτια.

 Έλαβαν: