Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Οι συσχετισμοί και η πρωτιά στη ΔΟΕ κρίθηκαν. Απομένει να κριθεί η τρίτη θέση…

Οι περισσότερες ΓΣ και οι εκλογές στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκαν. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτει ότι η ΑΣΕ θα είναι πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον 20 αντιπροσώπων, από τη δεύτερη ΔΑΚΕ. Ότι η ΑΣΕ θα πάρει 3 έδρες και όλες οι άλλες δυνάμεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΗΣΥ, ΔΙΚΤΥΟ) από δύο. Επίσης, ότι οι συσχετισμοί στη ΔΟΕ δεν άλλαξαν, αφού την πλειοψηφία στη ΔΟΕ θα την έχουν ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ (6 έδρες από 7 που έχουν έως τώρα). Αυτά είναι δεδομένα και απολύτως βέβαια. Το μοναδικό στοίχημα που απομένει είναι εάν τρίτη δύναμη θα είναι η ΔΗΣΥ ή αν θα την περάσουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Τι θα σημαίνει αυτό; Την ήττα των δυνάμεων της συναίνεσης και της υποστολής του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Μέχρι εκεί. Εμείς δεν σπέρνουμε αυταπάτες για να θερίσουμε πρόσκαιρα οφέλη όπως έπραξαν άλλοι με ψευτοδιλήμματα «ή εμείς ή η ΔΑΚΕ στο τιμόνι του κλάδου».

Οι Παρεμβάσεις (ως οργανωμένη δύναμη εννοώ και όχι ως σωματείο ή ως “πρωτοπορία” ή ακόμα χειρότερα ως κλάδος στη θέση του κλάδου) σηκώνουν το κύριο βάρος του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Είπαμε καθαρά ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει μπροστά μας είναι αυτός που θα ανοίξουμε μόνοι μας, δεν σκορπίσαμε αυταπάτες ούτε υποσχεθήκαμε θαύματα για το τιμόνι της Ομοσπονδίας. Το τιμόνι το επανέφερε στο δρόμο του αγώνα ο ιστορικός κύκλος των γενικών συνελεύσεων του Μάρτη.

Αξίζει τον κόπο να ηττηθεί η ΔΗΣΥ; Ναι. Η ΔΗΣΥ αναδεικνύεται ως ο πιο αποσταθεροποιητικός παράγοντας μέσα στην Ομοσπονδία, η πιο φιλοκυβερνητική δύναμη που με το ένα χέρι ψήφιζε μαζί με όλους μας να μην περάσει η αξιολόγηση και με το άλλο, στα σχολεία και στους συλλόγους, έβαζε πλάτη να περάσει.

Επομένως, κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή και στήριξη των σχημάτων των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων σε όλες τις εκλογές που απομένουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Συλλόγους ΠΕ που έχουν εκλογές σήμερα και αύριο:

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΣΕΡΡΩΝ

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΤΡΩΝ

Ν ΣΜΥΡΝΗ

ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΚΩ – ΝΙΣΥΡΟΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

όχι το αντίστροφο…

Καλό βόλι…

Δημήτρης Μαριόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: