Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σάμο

 O Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» ταξιδεύουν σε ένα από τα ομορφότερα και πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας, τη Σάμο.

Στο πρώτο (1ο) επεισόδιο, από τα τρία (3), ανακαλύπτουν την πόλη της Σάμου ή Κάτω Βαθύ και μας παρουσιάζουν σημαντικά αξιοθέατα όπως η πλατεία Πυθαγόρα, ο ιστορικός ναός του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου και το εκκλησάκι της Αγίας Κάρας με τις μοναδικές τοιχογραφίες. Επίσης μένουν έκπληκτοι με τα καλοδιατηρημένα και εντυπωσιακά σπίτια του παραδοσιακού οικισμού Άνω Βαθύ.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επισκέπτονται το Πυθαγόρειο, το οποίο είναι γνωστό για τον αρχαιολογικό του πλούτο, τη Μονή Σπηλιανής και το γραφικό στενάκι Blue Street! Επίσης μας παρουσιάζουν το μαγευτικό ψαροχώρι Ποσειδώνιο και την παραλία Ψιλή Άμμος, η οποία είναι διάσημη για τα ρηχά νερά και την υπέροχη αμμουδιά της!

Στο δεύτερο (2ο) επεισόδιο επισκέπτονται το Καρλόβασι, την πόλη της Σάμου με τη φυσική ομορφιά και την πλούσια ιστορία. Στη συνέχεια, κάνουν πρωινή βόλτα στο γραφικό Παλαιό Καρλόβασι, ενώ στο Νέο Καρλόβασι θαυμάζουν τα μοναδικής αισθητικής νεοκλασικά κτήρια. 
Λίγο αργότερα, ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ανακαλύπτουν την ξεχωριστή παραλία Ποτάμι με το φαράγγι και τους καταρράκτες. Επίσης, περιηγούνται στον Πλάτανο, ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου και μπαίνουν μέσα στο Ευπαλίνειο Όρυγμα, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Στο τρίτο (3ο) επεισόδιο επισκέπτονται το χωριό Μανωλάτες, γνωστό για τα κεραμοποιεία του, το Κοκκάρι με την παραδεισένια παραλία, τον Πύργο με τη γοητευτική αρχιτεκτονική και τα Κουμαίικα, στα οποία δεσπόζει ο υπεραιωνόβιος πλάτανος.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ανακαλύπτουν την όμορφη αμφιθεατρική θέα που προσφέρει το χωριό Μαραθόκαμπος, ενώ στο ψαροχώρι Όρμος Μαραθοκάμπου θαυμάζουν τις μοναδικές τοιχογραφίες. 

Επίσης, εξερευνούν το χωριό Βουρλιώτες, ίσως το ομορφότερο στη Σάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: