Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίαση και αποφάσεις Δ.Σ. 27/9/2012

Την Πέμπτη, 27/9/2012, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβασίου με τα παρακάτω θέματα:

1. Ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου για τις απεργίες των 12 & 26/9:

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην πρώτη απεργία με ποσοστό 19% και με 30% στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη. Παρά το γεγονός ότι ήταν από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, εμείς πιστεύουμε ότι στις ασφυκτικές συνθήκες που ζούμε μόνο με ακόμη μεγαλύτερη σύμπνοια και αποφασιστικότητα θα μπορέσουμε να δώσουμε γερά χτυπήματα στην επίθεση που δεχόμαστε και να πείσουμε και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες μας για την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα. Αυτό ακριβώς μάς έδειξαν και οι συναντήσεις που είχαμε μέχρι τώρα με τους συναδέλφους στα σχολεία: όλοι μαζί την επόμενη φορά να κλείσουμε τα σχολεία και να πάρουν την απάντησή τους κυβέρνηση και τρόικα, για μια πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία.

Παράλληλα αναφέρθηκε και το γεγονός που συνέβη κατά τη συγκέντρωση της 26ης Σεπτέμβρη (η οργανωτική επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Σάμου δεν επέτρεψε στον πρόεδρο του Συλλόγου μας να χαιρετίσει την απεργία, όπως επίσης και στο σωματείο των Εφοριακών). Η θέση του Συλλόγου παραμένει η ίδια ότι πρέπει να δίνεται το δικαίωμα του λόγου σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε απεργιακή συγκέντρωση.

2. Κινητοποιήσεις για τις μεταφορές των μαθητών:

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείσει σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες την Τρίτη 25/9 και την Τετάρτη 26/9, τις ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία και την απόφαση στήριξης της απόφασης του Δήμου από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, είδαμε να κλείνουν αρκετά σχολεία συμμετέχοντας στην κινητοποίηση για το σοβαρότατο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Εμείς ζητάμε από τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από τους Συλλόγους Διδασκόντων και το Σύλλογο Δ/Ν και τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι καλά οργανωμένες και μαζικές κινήσεις είναι πολύ δύσκολο να χτυπηθούν, εξ ου και η συνήθης πρακτική είναι το «διαίρει και βασίλευε», προκειμένου να σπαρθούν η σύγχυση κι ο φόβος.

3. Ενημέρωση για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Δ.Σ. του Συλλόγου:

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούλιος) απορρίφθηκε από το Δικαστήριο η αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων από τους Ανδρεάδου Σουλτάνα, Μάρκου Νικόλαο και Καραγεωργίου Μιχαήλ εναντίον του Δ.Σ. του Συλλόγου, προκειμένου να «κατέβει» από το διαδίκτυο η απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει μέχρι τώρα εναντίον συναδέλφων, αιρετών και συλλήβδην του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Το Σεπτέμβριο ξανασυζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Το Δ.Σ. όρισε –ως όφειλε- δικηγόρο υπεράσπισης.

4. Αναδρομικές κρατήσεις Μετοχικού Ταμείου:

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι από 1/1/2011 έγινε αύξηση των κρατήσεων του Μετοχικού Ταμείου (Μ.Τ.Π.Υ.). Παρ΄ όλα αυτά όμως η περικοπή που θα παρατηρήσουν, οφείλεται στην αναδρομική ισχύ της.

5. Κατάθεση υποψηφιοτήτων

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές των αιρετών 2012, που θα γίνουν την Τετάρτη, 7 Νοέμβρη.

6. Κατάθεση ψηφισμάτων

Ψηφίστηκαν ομόφωνα τρία ψηφίσματα που κατέθεσε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και που αφορούσαν την αξιολόγηση στο Δημόσιο, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ προς τη Βουλή για την κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και την ΕΟΣ Σάμου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

clip_image002

Δεν υπάρχουν σχόλια: