Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη εκπαιδευτική διαδήλωση για τη μεταφορά των μαθητών στη Σάμο

Εμείς όλοι μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί, που σήμερα συγκεντρωθήκαμε και διαδηλώσαμε στο Καρλόβασι της Σάμου, θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν  ίσες  ευκαιρίες  στην  μάθηση  και   πρόσβαση στο σχολείο  τους .

Στο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο που δικαιούμαστε.

Απαιτούμε εδώ και τώρα δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλα τα παιδιά!

Γι αυτό δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι στην κυβερνητική πολιτική η οποία υπηρετώντας τις τροϊκανές εντολές και απαιτήσεις, καταργεί το δικαίωμα της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. Δεν θα ανεχθούμε άλλο, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός υποφέρουν από τα αβάστακτα μέτρα της φτώχειας, της ανεργίας, των περικοπών και της φοροληστείας, η κυβέρνηση να «μην βρίσκει» τα απαιτούμενα κονδύλια για να εξασφαλίσει τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς πως τάχα «δεν υπάρχουν λεφτά» για αυτό το δικαίωμα μας που το έχουμε πληρώσει και το πληρώνουμε κάθε μέρα πολλές φορές. Δεν ανεχόμαστε πια τους εμπαιγμούς της κεντρικής  εξουσίας και τις αόριστες υποσχέσεις της που μεταφέρονται  μέσω των τοπικών αρχόντων.

Από την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς άφησαν το 60% των μαθητών της Σάμου-αλλά και πολλές χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα- χωρίς πρόσβαση στα σχολεία τους. Τα άφησαν να ανεβαίνουν σε καρότσες αγροτικών, να ψάχνουν δίκυκλα, να κάνουν ωτοστόπ, για να καταφέρουν να φτάσουν στο σχολείο τους. Βάζουν έτσι σε κίνδυνο  ακόμα και την ασφάλεια των παιδιών. Ήδη στις 26 Σεπτέμβρη, 12χρονος μαθητής στη Θεσσαλονίκη παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από αυτοκίνητο καθώς άλλαζε τις πολλαπλές αστικές συγκοινωνίες που απαιτούνται για να φτάσει στο Μουσικό σχολείο που φοιτά.

Όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια στη Σάμο βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ και σε Δημοτικά σχολεία οι γονείς έχουν αποφασίσει αποχή από τα μαθήματα για τα παιδιά τους.  Ακόμα και το ειδικό σχολείο το έχουν αφήσει λόγω μεταφορών χωρίς μαθητές, αλλά και χωρίς εκπαιδευτικούς.

Δηλώνουμε  λοιπόν σε όλους τους αρμόδιους πως η προσπάθεια  κατάργησης της δωρεάν παιδείας  δεν θα περάσει!

Είμαστε όλοι μαζί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενωμένοι, απέναντι στον πραγματικό εχθρό, την πολιτική που διαλύει το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο.

Είμαστε δίπλα και συμπαραστεκόμαστε  στον δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Είναι μάταιες οι προσπάθειες να συκοφαντήσουν τον αγώνα των παιδιών μας, και να τα τρομοκρατήσουν.

Τα παιδιά μας παλεύουν για το δικό μας δίκιο, παλεύουν για τη ζωή τους και το μέλλον τους. Διδάσκουν και διδάσκονται το μάθημα της αλληλεγγύης, της περηφάνιας, της διεκδίκησης. Δεν θέλουν και δεν θέλουμε να γίνουν μαθητές στο μάθημα του ατομισμού, της υποταγής, της ζητιανιάς.

Σε όλο  το νησί όλοι μαζί ενωμένοι αποφασισμένοι και  ανυποχώρητοι.

  θα συντονιστούμε για να κάνουμε άμεσα μια μεγάλη παναμαϊκή κινητοποίηση.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων ΕΠΑΛ

Γονείς ΓΕΛ και Γυμνασίου Καρλοβάσου

Σύλλογοι  γονέων και κηδεμόνων ΓΕΛ Δημοτικού & Γυμνασίου Μαρ/μπου

ΕΛΜΕ  Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: