Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κανείς εκπαιδευτικός να μη συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση !

Το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε αιφνιδιαστικά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση, η οποία λήγει την Τρίτη 9/10/2012. Στόχο έχει να εμφανίσει το Προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση, ως αποτέλεσμα συναίνεσης και συμφωνίας των κόσμου της εκπαίδευσης. Δεν είναι τυχαίο τα ερωτήματα που θέτει το ερωτηματολόγιο, όπως: «η αξιολόγηση πρέπει να συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών ή με την προαγωγή των εκπαιδευτικών», ενώ στους πιθανούς φορείς της αξιολόγησης περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και «ανεξάρτητη αρχή».

Δε συμπληρώνουμε κανένα ερωτηματολόγιο μετά και από την απόφαση της ΔΟΕ, αλλά και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου…..

που είναι αντίθετες με την αξιολόγηση, που οδηγεί στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών. Μάλιστα και στη συνεδρίαση στις 27-9-12, το Δ.Σ. του Συλλόγου ομόφωνα ψήφισε ψήφισμα κατά της αξιολόγησης που αναφέρει ότι:

I. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.

II. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.α.)

III. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν αγωνιστική στάση και συναδελφικότητα. Δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πιέσουν ή να επιβάλλουν σε κανένα συνάδελφο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. Τυχόν πιέσεις ή αυθαιρεσίες πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και κανένα λόγο να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα διοικητικό μηχανισμό για τη στάση μας.

ΟΧΙ στην αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών

ΟΧΙ στην  κατηγοριοποίηση  μαθητών και σχολείων

Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη

Κατάργηση  του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση Ν. 3848/10 και 4024/11

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία

Το Δ. Σ. του Συλλόγου

clip_image002

Δεν υπάρχουν σχόλια: