Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αδικαιολογητα κενά, λανθασμενες υπεραριθμίες και άλλα πολλά!

Μετά από καθημερινή επικοινωνία του Π.Ε.ΣΥ.Θ. με συναδέλφους θεατρολόγους, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και τις συνεχείς όχι μόνο απορίες αλλά και ανατροπές όσον αφορά τις παραμέτρους των μετατάξεων που έχει εξαγγείλει το Υπουργειο Παιδείας, μεταβήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις.

Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Προσωπικού και το γραφείο του αρμόδιου για θέματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου αποσαφηνίστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η όλη διαδικασία υπολογισμού των κενών και των πλεονασμάτων, η σύνταξη και η συγγραφή του περί ου ο λόγος ΦΕΚ, βαραίνει αποκλειστικά και μόνο (!) τον Υπουργό, κύριο Αρβανιτόπουλο και το γραφείο του.

Ως εκ τούτου οι δεσμέυσεις του κυρίου Γκλαβά την προηγούμενη εβδομάδα περί δεύτερης διαπιστωτικης πράξης στην οποία θα προστίθοντο τα κενά του ΦΕΚ του Ιουνίου, διαβεβαιώσεις ότι τα λάθη είναι τυπογραφικά και ας μην τα λαβαίνουμε υπόψιν, ότι οι θέσεις του Ιουνίου συγχωνεύονται με τις παρούσες και ότι η διαδικασία προχωράει χωρίς προβλήματα γαι τους εκπαιδευτικούς «πήγαν περίπατο».

Σε συνάντηση που είχαμε με τον Κύριο Βασιλόπουλο, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Κυρίου Αρβανιτόπουλου διεμείφθησαν τα παρακάτω:

· Πρώτη φορά θέτουμε υπόψιν του Υπουργού και των αρμοδίων τα προβλήματα λανθασμένων υπεραριθμιών και κενών. Ο κύριος Γκλαβάς δεν ήταν αρμόδιος- θα τα εξετάσουν.
· Μάλλον υπάρχουν λάθη αλλά η εκτελεστέα εντολή του Υπουργού αφορά τις παραμέτρους που θέτει το ΦΕΚ και άρα και τους αριθμούς που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ και μόνο για αυτά δεσμεύονται. Δεν υπάρχει περίπτωση μέχρι την Παρασκευή που λήγει η προθεσμία να υπάρξουν αλλαγές.
· Αμφισβητούμε τα κενά που έχει το ΦΕΚ; Με τι στοιχεία; -προφανώς η κοινή λογική και τα απλά μαθηματικά (σχεδόν 1300 σχολεία ΕΑΕΠ ανά την Ελλάδα) δεν αρκούν.
· Σαφώς και θα μπορούσαν να υπάρχουν τα κενά του ΦΕΚ του Ιουνίου αλλά δεν προστέθηκαν, λάθος-άγνωστο το γιατί σαφώς.
· Σαφώς και υπάρχουν ανάγκες στα σχολεία ΕΑΕΠ της πρωτοβάθμιας πολλαπλάσιες των διορισμένων συναδέλφων, δεν καταγράφηκαν, δεν δόθηκαν, άγνωστο το γιατί- τι θέλετε τώρα;
· Από Δευτέρα (!) που θα υπάρχει πλήρης εικόνα-αν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις μετάταξης, αν υπάρχουν παραπάνω αιτήσεις από τις προβλεπόμενες θέσεις, αν προέκυψαν λιγότερες και άρα κάποιες θέσεις μένουν κενές, καθώς και για τα προβλήματα που αναφέραμε, από Δευτέρα λοιπον θα γίνει εκτίμηση και θα αποφασιστεί (υποθέτουμε από το ίδιο λαμπερό, αποτελεσματικό και κρυφό team του γραφείου του Υπουργού) τι μέλλει γενέσθαι.
· Φυσικά και μπορεί να υπάρξει δεύτερη φάση ή διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές των υφιστάμενων θέσεων-και άρα αποκατάσταση της αδικίας είς βάρος συναδέλφων-και αυτό από Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. περίμενε μιάμιση και πλέον ώρα έξω από την κλειστή για την Ο.Λ.Μ.Ε. και το κοινό, πύλη του Υπουργείου, προκειμένου να οριστεί συνάντησή της με τον Υπουργό για το θέμα των μετατάξεων. Από πλευράς του Π.Ε.ΣΥ.Θ. αλλά και παριστάμενων συναδέλφων θεατρολόγων που αγωνιούν, ετέθησαν όλα τα παραπάνω και το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. δεσμεύτηκε στην αυριανή συνάντησή της  με τον Υπουργό να τα θέσει.

Συνάδελφοι,
Είναι πλέον απροκάλυπτα εμφανής και αυταπόδεικτη η πρόθεση του Υπουργού να τσουβαλιάσει ανθρώπους για να βγουν τα νούμερα. Τίθενται εύλογα ερωτήματα για την ουσιαστικά εν κρυπτώ διαδικασία-κανείς δεν ξέρει ποιοί συγκέντρωσαν κενά και πλεονάζοντες, από που και κυρίως πως-.

Τίποτε δεν εξασφαλίζει την δίκαιη αντιμετώπισή μας από το Υπουργείο και τον Υπουργό και τους κάθε φορά πρόθυμους καλοθελητές του!

Είναι ώρα να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας, το δικαίωμα κάθε πολίτη στην εργασία και τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: