Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΔΕΔΥ: Για τις ποινικές διώξεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από τον εισαγγελέα Σάμου, μετά από αναφορά της, διορισμένης από την Κυβέρνηση, διοικήτριας του Νοσοκομείου, για παρεμπόδιση της ρατσιστικής αιμοδοσίας της «Χρυσής Αυγής», που «ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο» για ποινική δίωξη εναντίον των εργαζομένων, επειδή αντιστάθηκαν σε αιμοδοσία με εθνικά και φυλετικά χαρακτηριστικά, αποτελεί σοβαρό ατόπημα που ουσιαστικά οδηγεί στον εκφασισμό του κράτους.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στην παραβίαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως είχαν την υποχρέωση να το πράξουν ως δημοκράτες πολίτες.

Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση απειλούνται με τιμωρία όσοι σέβονται το δικαίωμα στη ζωή για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, έθνους ή θρησκεύματος και ενθαρρύνονται οι ρατσιστές. Χρησιμοποιούνται μάλιστα τα δημόσια νοσοκομεία για ρατσιστικούς σκοπούς.

Η εφαρμογή, επίσης, του πειθαρχικού κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία θεωρούνται όλοι συλλήβδην «επίορκοι», μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή ποινών στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, διότι υπέπεσαν στο «παράπτωμα» να σεβασθούν τις αρχές της Ισότητας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την απαλλαγή των υπαλλήλων και δηλώνει ότι θα αγωνισθεί με κάθε τρόπο ενάντια στην διακοπή της διαδικασίας και στην προώθηση του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, που αποτελεί και συνταγματική υποχρέωση για όλους τους έλληνες πολίτες

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: