Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 24 Σεπτεμβρίου 2014 - Δίμηνες μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. «Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής»

2. «Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων»

3. «Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δασκάλων & Νηπιαγωγών»

4. «Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δασκάλων & Νηπιαγωγών ΕΣΠΑ»

5. «Διαθέσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ-05/Γαλλικής και ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας»

Τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, Ειδικοτήτων, Δασκάλων & Νηπιαγωγών, που μπορείτε να τις δείτε εδώ , ενώ το πέμπτο θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ μαζί με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής.

Διαφώνησα με την τοποθέτηση της συναδέλφου Νηπιαγωγού στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου και ζήτησα να τοποθετηθεί στο 1ο νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου, στη θέση της νηπιαγωγού που τοποθετήθηκε στο νηπιαγωγείο Θύμαινας, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ.

Ζήτησα να προηγηθεί πρώτα η βελτίωση θέσης που ζητούσε συνάδελφος νηπιαγωγός από το Δ.Σ. Φούρνων στο 2ο Ραχών (οικονομικοί και οικογενειακοί λόγοι- δεν είχε λειτουργικό κενό, όταν διορίστηκε) και μετά να γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών (Β΄φάση), αλλά δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ με 3-1-1. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ υποστήριξε ότι η συνάδελφος να παραμείνει στο Δ.Σ. Φούρνων και αν δημιουργηθεί στη συνέχεια λειτουργικό κενό στο 2ο Ραχών, τότε να τοποθετηθεί.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το αυτονόητο δικαίωμα της βελτίωσης θέσης που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός δεν μπορεί να το στερεί η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ.

Επίσης, στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (10-9-14) είχα ζητήσει να παραμείνουν οι εκπαιδευτικοί που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν Ολοήμερο στα σχολεία Μεσαίου Καρλοβάσου, Όρμου, Κοκκαρίου, Μυτιληνιών & Πυθαγορείου, αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Τους εξήγησα ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος 138884/Γ1/2-9-14, η οποία αναφέρει ότι:

3. Επιπρόσθετα, οι δάσκαλοι που θα προσληφθούν, μέσω του ΕΣΠΑ (υποστήριξη ολοήμερων σχολείων), θα τοποθετηθούν αποκλειστικά στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην των ΕΑΕΠ.

Η τοποθέτηση των δασκάλων αυτών θα πρέπει να γίνει  στις σχολικές μονάδες, στις οποίες δεν υπάρχει δάσκαλος στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Δείτε ΕΔΩ όλο το έγγραφο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο πρότεινα στα σχολεία όπου υπήρχαν δάσκαλοι στα Ολοήμερα να παραμείνουν και να καλυφθούν τα κενά τους από τον τακτικό προϋπολογισμό. Άλλωστε μετά τις τοποθετήσεις θα παρέμειναν λειτουργικά κενά στα σχολεία, επειδή οι συνάδελφοι ήταν λιγότεροι. Τους επεσήμαινα ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστές θέσεις για τα Ολοήμερα στις σχολικές μονάδες και ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι αυτός που αποφασίζει για την κατανομή των τάξεων σε κάθε σχολείο.

Δυστυχώς η πρότασή μου δεν πέρασε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ στην προηγούμενη συνεδρίαση για όλα τα σχολεία. Στη σημερινή συνεδρίαση όμως ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ το εφάρμοσε μόνο σε δύο (2) συγκεκριμένα σχολεία. Το ερώτημα που τίθεται είναι: γιατί η διαφορετική αντιμετώπιση αυτών των σχολείων;

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατό ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου:

1. να απαξιώνει τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και να ανακοινώνει μόνος του τα λειτουργικά κενά που επιθυμεί σύμφωνα με τον αριθμό των διορισθέντων αποκρύπτοντας τα υπόλοιπα και στερώντας από τους συναδέλφους το δικαίωμα της δήλωσης όλων των λειτουργικών κενών που έχει δώσει το ΠΥΣΠΕ

2. να τοποθετεί εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγεία/σχολεία χωρίς να έχει συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ.

3. να μετακινεί συναδέλφους με δίμηνες αποσπάσεις από σχολείο/νηπιαγωγείο σε σχολείο/νηπιαγωγείο (παρόλο που έχει το δικαίωμα της δίμηνης απόσπασης σύμφωνα με το ν.1566, αλλά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις), δημιουργώντας τελικά περισσότερα προβλήματα, μόνο και μόνο για να μειώσει τα λειτουργικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές στους συναδέλφους είναι ότι δεν αποδεχόμαστε να μετακινηθούμε από κανένα σχολείο/νηπιαγωγείο με προφορική εντολή Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά ζητάμε οπωσδήποτε έγγραφη εντολή, γιατί νομικά δεν κατοχυρωνόμαστε για ό,τι συμβεί, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνουμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου και της Ικαρίας αντίστοιχα και τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα όλα τα κενά των σχολικών μονάδων με μόνιμους διορισμούς και μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών.

Δείτε όλα τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου εδώ

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: