Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

«Πέταξαν» έξω τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών από τις σχολικές επιτροπές!

sxepitropesΑλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αναίτια «αποβολή» των θεσμικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών (Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και ΕΛΜΕ) από τις δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μείζονα αντιπολίτευση ρώτησε την εισηγήτρια – αντιδήμαρχο Παιδείας, αν τυχόν και πρόκειται για παράλειψη εκ παραδρομής .

Η κα. Καναβάκη ανέφερε ότι ο νόμος δεν υποχρεώνει τη δημοτική αρχή να συμπεριλάβει στην επιτροπή τους εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών Συλλόγων.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παράταξης Κουράκη, που έθεσε ζήτημα δεοντολογίας αφού χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ανελλιπώς στις σχολικές επιτροπές.

Από την άλλη πλευρά και ενώ το συμβούλιο αντιλήφθηκε το «φάουλ» της εισηγήτριας, προς έκπληξη όλων, εκείνη επέμεινε στην αρχική της εισήγηση για τη μη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ηρακλείου.

Φυσικά η εισήγηση ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή.

Αναμένουμε λοιπόν τώρα με ενδιαφέρον την αντίδραση των οργάνων των εκπαιδευτικών σε αυτή τη νέα αντίληψη περί «συμμετοχικής δημοκρατίας» που προάγει η νέα δημοτική αρχή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: