Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Νεκτάριος Κορδής: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 5/12/2014

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη  σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντές Δ.Ε.
  2. Έγιναν δεκτές 12 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών, ενώ απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις, μειοψηφούντων των αιρετών.
  3. Παράλληλα έγιναν δεκτές 5 αιτήσεις επανεξέτασης παραίτησης εκπαιδευτικών, ενώ απορρίφθηκαν 6 αιτήσεις, μειοψηφούντων των αιρετών. Για το σοβαρό θέμα των παραιτήσεων θεωρούμε πως μετά τις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών μπορούν ΑΜΕΣΑ να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών, κάτι που αποτελεί και αναφαίρετο δικαίωμά τους!
  4. Έγιναν δεκτές 6 ανακλήσεις αποσπάσεων, ενώ απορρίφθηκε 1 μειοψηφούντων των αιρετών. Παράλληλα ικανοποιήθηκαν 2 αιτήσεις απόσπασης που εντάσσονται σε Ειδικές Κατηγορίες (πολύτεκνοι, αιρετοί ΟΤΑ) και 2 αιτήσεις από πλεονασματικές σε ελλειμματικές περιοχές.
  5. Σχετικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων στην Π.Ε. είναι προφανές ότι 16 μήνες μετά την πραγματοποίησή τους εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα! Η όλη διαδικασία χαρακτηρίστηκε από αδιαφάνεια, προχειρότητα και πελατειακή λογική! Κατόρθωσε μάλιστα να προκαλέσει δικαιολογημένα παράπονα τόσο στους εκπαιδευτικούς  ειδικοτήτων της Π.Ε όσο και σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της Δ.Ε των οποίων οι ενστάσεις-πολλές και σε διοικητικά δικαστήρια- εκκρεμούν ακόμη! Είναι προφανές ότι απαιτούνται ΑΜΕΣΕΣ απαντήσεις επί των ενστάσεων και φυσικά να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις ανάκλησης των μετατάξεων για όσους το επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα!
  6. Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, ο συνολικός αριθμός των ΕΝΕΡΓΏΝ Αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 2266. Η κατανομή ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετάθεσης είναι η ακόλουθη:
  7. Σχετικά με τα κενά σας κοινοποιούμε τους πίνακες των λειτουργικών κενών πλήρους και μειωμένου ωραρίου μετά και τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών. Τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ κενά με βάση τα στοιχεία των ΔΔΕ είναι  759 πλήρους και 233 μειωμένου ωραρίου. Παράλληλα έχουμε και πάνω από 1300 κενά πλήρους και μειωμένου ωραρίου στις ειδικότητες της Π.Ε. Στα Μουσικά Σχολεία τα κενά είναι τουλάχιστον 200 και στην Ειδική Αγωγή 250 σε εκπαιδευτικούς ΔΕ και πάνω από 1400 σε ΕΕΠ-ΕΒΠ για Π.Ε και Δ.Ε. η παρουσία των οποίων είναι επιβεβλημένη στις ΣΜΕΑΕ! Οι εναπομείνασες πιστώσεις ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης είναι συνολικά 533, για την εξατομικευμένη 200, για την ΠΔΣ στα ΕΠΑΛ 500 μειωμένου ωραρίου ενώ για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά μετά τις 604 προσλήψεις, για τα υπάρχοντα κενά θα χρησιμοποιηθούν ωρομίσθιοι, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα! Μέχρι τη Δευτέρα αναμένονται οι προσλήψεις 700 περίπου αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου στη Δ.Ε. Η κατανομή των κενών είναι η ακόλουθη:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Στις 7 Δεκέμβρη ψηφίζεται ο αντιλαϊκός μνημονιακός προϋπολογισμός του 2015 που σηματοδοτεί την έκτη χρονιά λιτότητας, συνεχίζοντας την άγρια φοροεπιδρομή, ληστεύοντας ξανά μισθούς και συντάξεις στερώντας ζωτικές δημόσιες δαπάνες από κοινωνικά κρίσιμους τομείς, ενώ ταυτόχρονα Κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζονται να περάσουν τη νέα συμφωνία – μνημόνιο ολοκληρώνοντας τις καταστροφικές συνέπειες στη ζωή των εργαζόμενων, στις συντάξεις, στους μισθούς και στα δικαιώματα. Απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!  Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους διαδηλώνουμε την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 18:00 στο Σύνταγμα Υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη ζωή, Για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα!

Αθήνα 5 /12/2014

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 6977513534,

ηλ. δ/νση: nekordis@yahoo.gr)

Βίκυ Αναγνώστη,

αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 6979778287,

ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: