Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί μέχρι σήμερα δεν δινόταν τα βοηθήματα ή οι υποτροφίες σε νεαρά άτομα οικονομικά αδύναμων οικογενειών;

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΕρώτηση του Δημοτικού Συμβούλου, Αντώνη Σίμου, προς το Δήμο Βαθέος

Από το 1984 ο Δήμος Βαθέος Σάμου (πρώην Δήμος Σαμίων) έχει αναλάβει την υποχρέωση να ενισχύει οικονομικά κάθε χρόνο, υπό μορφή γαμήλιου βοηθήματος, τρία φτωχά κορίτσια της περιφέρειας του Δήμου, που θα επιλέγονται διά κλήρου και σε περίπτωση αδυναμίας επιλογής αυτών, να ενισχύει υπό τη μορφή υποτροφιών νεαρά άτομα οικονομικά αδύναμων οικογενειών, κατά προτίμηση αυτών που έχουν συνολική βαθμολογία τουλάχιστον λίαν καλώς. Η υποχρέωση αυτή ανελήφθη, επειδή περιήλθε στο Δήμο η πλήρης κυριότητα της περιουσίας του αποβιώσαντα συμπολίτη μας Σταμάτη Γερογιαννάκη.

Με έγγραφο ο Δήμος Βαθέος γνωστοποίησε ότι τον Δεκέμβριο του 2008 υπήρχαν σε έντοκους λογαριασμούς διάφορων τραπεζών, επ’ ονόματι Γερογιαννάκη, διακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες (236.000) περίπου ευρώ. Επίσης το κληροδότημα Γερογιαννάκη, σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου Σάμου, αποτελείται από 5 κτίρια που υποδιαιρούνται σε αριθμό οικιών, καταστημάτων, αποθηκών και γραφείων στη Σάμο και την Αθήνα. Η ακίνητη περιουσία (χρήματα) και το ήμισυ των εσόδων από την εκμετάλλευση των ακινήτων του κληροδοτήματος, ο διαθέτης όρισε να διατίθενται κάθε χρόνο υπέρ του προαναφερθέντος σκοπού.

Η ΑΚΙΣ πιστή και προσηλωμένη στο καθήκον της, έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το υπόψη θέμα, προκειμένου από φέτος να αρχίσει να δίνεται η οικονομική ενίσχυση στα νεαρά άτομα, κορίτσια και αγόρια που τη δικαιούνται και άδικα την έχουν στερηθεί επί τόσα χρόνια. Η πρόταση μετά από την παρέμβαση του Δημάρχου αποφασίσθηκε να συζητηθεί εκτενώς στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος μπορείτε να έχετε, διαβάζοντας την πρόταση της ΑΚΙΣ στην ιστοσελίδα:
http://www.akisamou.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html
Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: