Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση του Αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου, Αντώνη Κακαγιάννη, στην Προϊσταμένη Eκπαιδευτικών θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου

Διαβάζοντας το e-mail που έστειλε η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπ/κών Θεμάτων & πρώην τακτικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Σάμου, σε όλα τα σχολεία, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Για τη συμπλήρωση του πίνακα με τα μόρια των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν μετάθεση, όπως γνωρίζει πολύ καλά, την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το Διοικητικό τμήμα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, όπου υπηρετεί.

2. Οι Δ/ντές των Διευθύνσεων, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών, πρέπει να επιληφθούν του αυστηρού ελέγχου της διαδικασίας καταχώρισης των αιτήσεων στο σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter.

Συγκεκριμένα, πρέπει να ελέγχουν την ορθότητα των αναγραφόμενων στην αίτηση στοιχείων με βάση τους φακέλους των εκπαιδευτικών και την καταχώριση των αιτήσεων, η οποία γίνεται αποκλειστικά από τους ορισθέντες χειριστές του ηλεκτρονικού συστήματος e-Datacenter προς αποφυγή λαθών.

3. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών καταχωρούνται ηλεκτρονικά από τη Δ/νση Α/θμιας εκπ/σης και οι εκπαιδευτικοί παίρνουν επικυρωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης, βλέποντας και τα μόριά τους.

4. Στις 15 Δεκεμβρίου η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου ανακοινώνει τους πίνακες με τις μονάδες και τα στοιχεία των αιτούμενων για μετάθεση εκπαιδευτικών, από Περιοχή σε Περιοχή, σε Διαπολιτισμικά Σχολεία και ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ και τους αναρτά στην ιστοσελίδα της, όπως έγινε και φέτος.

5. Από 15 έως και 31 Δεκεμβρίου δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν ενστάσεις προς το ΠΥΣΠΕ και αν δικαιωθούν μπορεί να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ενστάσεις συνήθως δεν υπάρχουν, επειδή οι συνάδελφοι, όταν υπογράφουν την αίτησή τους, βλέπουν και τα μόριά τους.

6. Από 16 Ιανουαρίου και μετά δεν υπάρχει δυνατότητα στις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης να διορθώνουν στοιχεία στις καταχωρισμένες αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, παρά μόνο στις αρμόδιες Διευθύνσεις της Κ. Υ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

7. Άρα, ο πίνακας με τα μόρια των εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις εκτός ΠΥΣΠΕ στέλνεται ηλεκτρονικά απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, χωρίς να γίνεται επικύρωση από το ΠΥΣΠΕ.

8. Το ΠΥΣΠΕ επικυρώνει μόνο τον πίνακα με τα ονόματα και τα μόρια των εκπαιδευτικών για μετάθεση εντός ΠΥΣΠΕ, τον οποίο φέρνει η Διοίκηση προς το ΠΥΣΠΕ. Το ΠΥΣΠΕ συνήθως αποφασίζει ομόφωνα, χωρίς να μπει στη διαδικασία ελέγχου του καθενός συναδέλφου ξεχωριστά, κρίνοντας τα μόρια που έχει. Γι αυτό το λόγο και στα ενημερωτικά του αιρετού του ΠΥΣΠΕ, προτρέπουμε πάντα τους συναδέλφους να βλέπουν τα μόριά τους και αν δε συμφωνούν να κάνουν ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ.

* Βέβαια, μας κάνει εντύπωση ότι, η κατά άλλα συμπαθής Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων, ενοχλείται μόνο με τα μόρια της συναδέλφου, η οποία εργάζεται στην Α/θμια Εκπ/ση Σάμου, αλλά δεν ασχολείται καθόλου με το επίδομα, που έπαιρνε η συνάδελφος, ως προϊσταμένη του ολιγοθέσιου σχολείου, μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2014.

Τέλος, θέλω να επισημάνω, ότι όλες οι τοποθετήσεις του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, της “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” αναρτώνται, όχι μόνο στο blog της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας, αλλά αποστέλλονται και με ενημερωτικό δελτίο σε όλα τα σχολεία, όπου οι συνάδελφοι μπορούν να ενημερωθούν και να κρίνουν ποιος παρατυπεί ή όχι. Πολλές φορές όμως οι τοποθετήσεις μας ενοχλούν τη Διοίκηση, αλλά η δουλειά του αιρετού είναι να ενημερώνει τους συναδέλφους για το τι γίνεται στο ΠΥΣΠΕ.

Υποβιβασμοί σχολείων-συγχωνεύσεις

Σας ενημερώνουμε ότι, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου πρότεινε τους υποβιβασμούς των ολιγοθέσιων σχολείων Λέκκας και Βουρλιωτών σε 2/θέσια και τη συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων 1ου και 2ου Σάμου σε ένα 4/θέσιο νηπιαγωγείο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμου, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, καταψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η πρόταση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Το ίδιο έγινε και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Εμείς όμως ήμασταν εκεί παρόντες και με την παρέμβασή μας βοηθήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την ομόφωνη απόφαση, την οποία πρέπει να τη στείλει ο Δ/ντής Εκπ/σης Σάμου στο Υπουργείο Παιδείας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Διαβάστε τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2015 και για το τέταρτο θέμα στο: http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2015/02/5-2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: