Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Ψήφισμα συμπαράστασης στο Δ. Μακρέα

logo syllogoy 15Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει ομόφωνα τη δολοφονική επίθεση στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα.

Το βράδυ της 25ης Μαρτίου ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, που μόλις είχε φύγει από το Στέκι Μεταναστών, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, δέχτηκε απρόκλητη και οργανωμένη δολοφονική επίθεση με ξύλινο ρόπαλο από πέντε άτομα σχετιζόμενα με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Χτυπήθηκε πισώπλατα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στη συνέχεια στο πρόσωπο και το κεφάλι όσο ήταν πεσμένος κάτω. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου για τη ζωή του, με πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα στη νευροχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Ο Δημήτρης Μακρέας στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε γι’ αυτό που είναι και αντιπροσωπεύει στην κοινωνία των Χανίων: γιατί ως γιατρός ταγμένος να υπηρετεί την ανθρώπινη ζωή, ταγμένος στη δημόσια φροντίδα της υγείας, δε θα μπορούσε να μην είναι παρών στους κοινωνικούς αγώνες, σε όλες τις πράξεις που υπερασπίζονται έμπρακτα το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα από την καταγωγή του να ζει ελεύθερος και αξιοπρεπής. Αυτό είναι το προσωπικό και το πολιτικό ήθος που επιχειρήθηκε να εξοντωθεί με τη δολοφονική επίθεση στο πρόσωπό του.

Η σχεδιασμένη φασιστική επίθεση στο Δημήτρη είναι επίθεση σε όλους εμάς που παλεύουμε για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στη φασιστική κτηνωδία. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό θα είναι μακροχρόνιος και δύσκολος: ας τον δώσουμε μαζί.

· Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στο Δημήτρη Μακρέα και τους οικείους του.

· Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια να συγκαλυφθεί ή να υποβαθμιστεί η υπόθεση και να «πέσουν στα μαλακά» οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης.

· Απαιτούμε την τιμωρία όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                         Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                            Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: