Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις για τη βιωσιμότητα του ΜΤΠΥ

Τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κοινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Φορέων που εμπλέκονται είτε ως μερισματούχοι είτε ως μέτοχοι στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.). Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι το Μ.Τ.Π.Υ. με την πολιτική όλων των Κυβερνήσεων έχει λεηλατηθεί με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συνεχίσει να δίνει μέρισμα στους 280.000 μερισματούχους.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι εξαιτίας της μακροχρόνιας άτοκης κατάθεσης των αποθεματικών του Ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος, των «επενδύσεων» στο Χρηματιστήριο, του κουρέματος των αποθεματικών με το PSI τον Μάρτιο του 2012, και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από 1-1-2015, το Ταμείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε από κοινού, άμεσα, στη διεκδίκηση της επαναφοράς της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ. Ταυτόχρονα απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα του Ταμείου με κρατική χρηματοδότηση αφενός με την προώθηση λύσεων στρατηγικού χαρακτήρα αφετέρου εγκαταλείποντας κάθε σκέψη για αύξηση εισφορών.

Επίσης, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προβούμε:

  • Σε συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για τη «σωτηρία» του Ταμείου.
  • Σε ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο (συσκέψεις, αρθρογραφία και προβολή του θέματος μέσω ΜΜΕ και Διαδικτύου, συναντήσεων με εκπροσώπους των Κόμματων κ.λπ..
  • Σε κινητοποίηση των 330.000 δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνουν ως μέτοχοι καθώς και των 280.000 συνταξιούχων - μερισματούχων που λαμβάνουν μέρισμα από το Ταμείο και διοργάνωση μεγάλης κεντρικής συγκέντρωσης έξω από το Ταμείο και πορεία προς το Υπουργείο.
  • Σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μας βρουν στην απέναντι όχθη όσοι παραβούν τις δεσμεύσεις τους ότι «δεν θα προχωρήσουν σε μειώσεις αποδοχών των συνταξιούχων».

Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα, για να αποτρέψουμε την κατάρρευση του Ταμείου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: