Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΤΡΙΤΗ 26-5-15: Β΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΟΕ & ΑΔΕΔΥ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

logo syllogoy 15Σας υπενθυμίζουμε ότι η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για την ανάδειξη Αντιπροσώπων ΔΟΕ και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26/5/2015, στο 3ο Δ.Σ. Σάμου στις 9:00 π.μ. Όσον αφορά τα ζητήματα της συνδικαλιστικής συνδρομής, της Ημερήσιας Διάταξης και των υποψηφίων ανά συνδικαλιστική παράταξη, σας ενημερώνουμε ως εξής:

clip_image001ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2014-15 – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ:

Όσοι συνάδελφοι δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι (δηλαδή όσοι δεν είχαν υπογράψει στην Γενική συνέλευση του Φεβρουαρίου 2015 να κρατηθεί η συνδρομή τους από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Σάμου) δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, εκτός αν φροντίσουν για την καταβολή της συνδικαλιστικής τους συνδρομής ακόμη και πριν τη ψηφοφορία (30 ευρώ).

_ Για τους συναδέλφους που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και για τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΠΕ θα κρατηθεί η δεύτερη δόση (15 ευρώ) την ημέρα των εκλογών.

_ Όσοι συνάδελφοι δε θελήσουν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, για την οποία έχουμε ζητήσει σχετική άδεια, θα πρέπει να παραμείνουν στα σχολεία τους.

_ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

clip_image002ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου μας, τα θέματα Η/Δ της Β΄ Τακτικής Γ.Σ. είναι:

1. Κριτική και ψηφοφορία στα πεπραγμένα της ΔΟΕ

2. Συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. της ΔΟΕ

3. Υποβολή προτάσεων των μελών του Συλλόγου

4. Όσα γράφονται στην ημερήσια διάταξη

5. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη αντιπροσώπων του συλλόγου στη ΔΟΕ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε την Ημερήσια Διάταξη της ΔΟΕ στο: http://www.doe.gr/015/d180515.pdf και την Έκθεση πεπραγμένων στο : http://www.doe.gr/015/p180515.pdf

clip_image003Ανακήρυξη υποψηφίων:

Οι υποψήφιοι για την ανάδειξη Αντιπροσώπων του Συλλόγου για τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, όπως κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο, είναι οι ακόλουθοι:

clip_image004

clip_image005

clip_image008

clip_image006

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                          Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης              Μαρία Δάλλη

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομείναντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.α., σε μια στιγμή μάλιστα που όλα τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.

  • Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
  • Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
  • Να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους την νέα αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των απωλειών τους.

Απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.

To Δ.Σ. του Συλλόγου

clip_image015

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.

Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ

«… οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν,

Και χάνονται βαθιά στα περασμένα

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν

Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

Δεν θα πεθάνει μόνος

Τσάκισέ τον!»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, την δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Η Χ.Α. οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφτηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή που ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, την «ανωτερότητα της φυλής», του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και την Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!

Συμφέρον από τον αποχαρακτηρισμό της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έχει το σύστημα που θέλει να προστατέψει το ναζιστικό φασιστικό δημιούργημά του. Ορθώνουμε εργατικό λαϊκό τείχος σε όσους επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.

Πριν λίγο καιρό είχαμε τις φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μία «πιο σοβαρή ΧΑ» θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό, στους ναυτεργάτες, στη «Χαλυβουργία», στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα.

Σήμερα διάφοροι άλλοι ανάμεσά τους και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες σιγοντάρουν την ίδια προσπάθεια, που παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα απλό κοινοβουλευτικό κόμμα! Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ και οριστικά και αμετάκλητα.

To Δ.Σ. του Συλλόγου

clip_image016

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: