Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ (26/5/15): ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

clip_image002

Αλλάζουμε ρότα! Στο σχολείο, στην κοινωνία, στη ΔΟΕ!

Οι εκπαιδευτικοί, το προηγούμενο διάστημα, δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και πετύχαμε μια ιστορική νίκη, αφού μπορέσαμε να μπλοκάρουμε την υποταγή της εκπαίδευσης στο μηχανισμό του ανταγωνισμού, των αξιολογητών και των δυνάμεων της αγοράς. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς της αξιολόγησης, όπως κι αν αυτή παρουσιαστεί.

Σήμερα είναι αναγκαίο να προβάλλουμε ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων για τη δημόσια παιδεία, για την αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για το δημοκρατικό σχολείο των όλων και των ίσων.

clip_image001Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Η διέξοδος δεν μπορεί να βρίσκεται στα ίδια αυτά μνημονιακά μέτρα που διέλυσαν το δημόσιο σχολείο. Προϋποθέτει ένα κίνημα που θα διεκδικεί σχολείο, δουλειά και ζωή στα μέτρα των αναγκών μας και όχι «της κρίσης». Κάθε μέρα που περνάει όμως, οι «δανειστές», η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ορθώνουν νέους εκβιασμούς, διατυπώνουν νέες απαιτήσεις. Τα θέλουν όλα! Απέναντι σ΄ ένα λαό που μάτωσε και πάλεψε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, υψώνουν τον εφιάλτη ενός νέου κοινωνικού αφανισμού.

Αφού η ανεργία των νέων έφτασε το 60%, αφού τα εισοδήματά μας εξανεμίστηκαν και καταληστεύτηκαν με τη συνεχή φορολόγηση, το χρέος αντί να μειωθεί, εκτοξεύτηκε στα 324 δις ευρώ, δηλ. στο 180% του ΑΕΠ! Και απαιτούν νέα μνημόνια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις. Είναι πια φανερό ότι το χρέος και η παραμονή στο ευρώ χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την τελική ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων. Απέναντι στους νέους εκβιασμούς, πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύ κοινωνικό πολιτικό μέτωπο που θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, θα αρνείται το χρέος και θα απαιτεί τη διαγραφή του.

clip_image001[5]

Από τη στάση και την ψήφο καθενός/καθεμιάς μας θα κριθούν :

  • Αν η ΔΟΕ θα αποκτήσει θέσεις και αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • Αν η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ), θα συνεχίσουν να έχουν την πλειοψηφία και να ελέγχουν απόλυτα το ΔΣ της ΔΟΕ και τα επόμενα δύο χρόνια,
  • Αν το εκπαιδευτικό κίνημα θα συμβάλλει στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη.

Μπροστά στην 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ καλούμε όλους τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς να στρέψουν οριστικά τις πλάτες τους απέναντι στις δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα δεκανίκια των κομμάτων της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) και να στηρίξουν τις δυνάμεις της μάχιμης εκπαίδευσης.

clip_image002

Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» ήταν και είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα, ένα σχήμα  ενεργών, μάχιμων και συνδικαλιστικά χειραφετημένων εκπαιδευτικών, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς ιεραρχία και προσωπικές στρατηγικές.

Διαφοροποιείται τυπικά και ουσιαστικά από τον κομματικό συνδικαλισμό, επειδή υπηρετεί ένα διαφορετικό μοντέλο συνδικαλιστικής παρέμβασης:

· Tην ανάγκη ενότητας πάνω σε ένα αγωνιστικό, ριζοσπαστικό περιεχόμενο για το σχολείο και την κοινωνία, σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη άποψη για την παιδαγωγική και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

· Την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από κράτος, κυβέρνηση και κόμματα, που θα υπηρετεί τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

· Τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς εξουσία ανθρώπου σε άλλους ανθρώπους.

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΧΕΤΑΙ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

clip_image001[7]clip_image003[6]

Δεν υπάρχουν σχόλια: