Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ...

ολιγοθεσια σχολεια-προίσταμενοιΑγαπητοί συνάδελφοι,

ένα άλλο ζήτημα που μας προκάλεσε έκπληξη είναι το έγγραφο δύο συναδέλφων, το οποίο απευθυνόταν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου και κοινοποιήθηκε στο Σύλλογο Δ/Ν Σάμου (αλλά δε διαβάστηκε ΠΟΤΕ στο ΠΥΣΠΕ), σύμφωνα με το οποίο ο αιρετός της Αγωνιστικής Συνεργασίας δεν είχε το δικαίωμα να αναφέρει τα ονόματά τους στην ανακοίνωση για τη σχετική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (δεν ενοχλούνται όμως που τα αναφέρει ο άλλος αιρετός)… Μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη όταν διαπιστώσαμε ότι το προσυπέγραφε και ο/η συνάδελφος που εμείς στηρίξαμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθετήσεις έγιναν με το ν.1566/85 και ΟΧΙ με αυτόν που επικαλούνται οι συνάδελφοι.

Άρα έπρεπε να καταγγείλουν τη διοίκηση που δεν εφάρμοσε το νόμο και όχι τον αιρετό μας. Μήπως έχει να κάνει που ο ένας διαμαρτυρόμενος συνάδελφος είναι υποψήφιος της Ενωτικής και δε θέλει να χαλάσουν τις καρδιές τους με τη Διοίκηση;

Μοριοδοτηση 18-11Επίσης, στη συνάντηση των αιρετών Β. Αιγαίου ( 9/2/18) στην Αθήνα, παρότι που διαφωνούσαμε με τη μοριοδότηση σε ορισμένα σχολεία/ νηπιαγωγεία της Σάμου, στηρίξαμε την πρόταση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΟΕ επεσήμανε στους αιρετούς ότι αν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στη μοριοδότηση από την πρόταση του υπουργείου δεν θα υιοθετηθούν από το υπουργείο.

Συμπέρασμα: Ό,τι και να κάνουμε, η παράταξή μας και οι αιρετοί της θα στοχοποιούνται, επειδή σπάνε το «απόρρητο» και δημοσιεύουν τα του ΠΥΣΠΕ, ώστε να υπάρχει ενημέρωση και διαφάνεια. Από αυτό ενοχλούνταν πάντα η Διοίκηση και ο αιρετός -τότε- της ΔΑΚΕ (νυν Ενωτικής, που δεν είναι ΔΑΚΕ). Η δημοσίευση όμως είναι αναγκαία για να διαφυλαχτεί το έννομο συμφέρον όλων των συναδέλφων.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι το 2006, που πρωτοεκλέξαμε αιρετό, το τι συνέβαινε πίσω απ΄ τις κλειστές πόρτες του ΠΥΣΠΕ, δεν το μάθαινε ποτέ κανείς! ΕΜΕΙΣ ξεκινήσαμε τη δημοσίευση των συνεδριάσεων και πολύ αργότερα, υπό το βάρος των εξελίξεων, αναγκάστηκαν και αυτοί σιγά-σιγά να τα δημοσιεύουν, από τη δική τους οπτική γωνία. Απώτερος σκοπός τους ωστόσο είναι σε βάθος χρόνου να γυρίσουμε στο παλιό σύστημα μη δημοσιοποίησης των αποφάσεων, αφού φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι δυσχεραίνει τα πράγματα γι΄ αυτούς.

Ας προβληματιστούν λοιπόν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στις εκλογές των αιρετών στις 7 Νοέμβρη.

F Από τη μία μεριά, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις που δεχόμαστε από υποψήφιους άλλων παρατάξεων και ειδικά της Ενωτικής (που δεν είναι ΔΑΚΕ) και παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ικανοποιηθεί τα αίτηματά τους (παρόμοιο περιστατικό είχαμε και πέρυσι), δείχνουν ως μοναδικό σκοπό τη ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ της παράταξης και του αιρετού μας. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΠΕ!

F Από την άλλη, η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Μουσικής & Θεατρικής Αγωγής είναι μία διασπαστική κίνηση μεμονωμένων εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) που σκοπός τους είναι η προσωπική τους τακτοποίηση και ΟΧΙ ο ενωτικός αγώνας που δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Στις 7 Νοέμβρη, λοιπόν, να κάνουμε την επιλογή μας με βάση το πραγματικό ερώτημα:

clip_image007clip_image006

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: