Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Γενική Συνέλευση Δ/Ν Σάμου: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Ψήφισμα που κατατέθηκε από την “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” και ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του στις 17/9 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας σε αναπληρώτρια συνάδελφο, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να έχει λύσει την τιμωρητική διάταξη της ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα αποτελεί μέλος του ΔΣ.

Πρόκειται για διάταξη, η οποία αποτελεί ξεκάθαρα τιμωρία προς κάθε αναπληρωτή, καθώς έτσι απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της άδειας, με αποτέλεσμα την εκδικητική κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εργασιακό του μέλλον.

Πρόκειται για κίνηση που ουσιαστικά ποινικοποιεί και απαγορεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των ίδιων των αναπληρωτών, των χιλιάδων δηλαδή ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Δεν απαγορεύει μόνο τη συνδικαλιστική δράση σε εκπαιδευτικούς, αλλά σε ολόκληρο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με νόμους που χτυπούν ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία. Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συμβαίνουν σε μία περίοδο κατά την οποία η πολιτική των μηδενικών διορισμών, μετατρέπει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Σε μια περίοδο που η κυρίαρχη κατεύθυνση κεφαλαίου, ΕΕ και κυβέρνησης είναι το χτύπημα της μόνιμης εργασίας και η «μονιμοποίηση» των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με μειωμένα δικαιώματα, πληρωμές «έναντι», ανασφάλεια και αλληλοσφαγή για ένα κομμάτι ψωμί και μια χούφτα μόρια. Σ’ αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και τα ίσα δικαιώματα στη συνδικαλιστική δράση!

Οι εκβιασμοί που επιχειρούν δε θα περάσουν! Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τους έχοντας συνδικαλιστική άδεια, χωρίς συνέπειες – ποινές και απειλές απόλυσης.

Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας! Για να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν. Για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας.

Όχι μισή δουλειά, ούτε μισή ζωή!

Καμία απόλυση αναπληρωτή – Ίσα διακαιώματα σε όλους!

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: