Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ & ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 06,13/03/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019 συνεδρίασε το Συμβούλιο Επιλογής με μοναδικό θέμα την επιλογή υποδιευθύντριας στο 3ο Δ.Σ. Σάμου, επειδή ο αριθμός των μαθητών του σχολείου είναι 125. Σύμφωνα με το νόμο ν.4547/2018, όποιο σχολείο έχει περισσότερους μαθητές από 120 δικαιούται υποδιευθυντή/τρια.

Για τη συγκεκριμένη θέση υπήρξαν δύο υποψηφιότητες εκπαιδευτικών. Το πρακτικό του συλλόγου Διδασκόντων που διαβάστηκε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ μιλούσε για ομόφωνη πρόταση συγκεκριμένης υποψηφιότητας που εισηγήθηκε ο δ/ντης του σχολείου.

Η εισήγηση της προέδρου του ΠΥΣΠΕ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (5-1) και υποδιευθύντρια στο 3ο Δ.Σ. Σάμου ορίσθηκε η Κοτσώνη Βασιλική έως 31-07-20 με την επιφύλαξη της παραγράφου 6 του άρθρου 30 του ν.4547/2018, το οποίο αναφέρει: «Αν κατά τη διάρκεια της προκηρυχθείσας θητείας των υποδιευθυντών ο αριθμός των μαθητών της σχολικής μονάδας, όπως διαμορφώνεται μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο δεν δικαιολογεί τον ορισμό ενός ή περισσότερων υποδιευθυντών, σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης αναστέλλεται η άσκηση των καθηκόντων του υποδιευθυντή ή των υποδιευθυντών που πλεονάζουν».

Διαφωνήσαμε και προτείναμε επανάληψη του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον προκύψει το ίδιο αποτέλεσμα δεν έχουμε πρόβλημα να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη συνάδελφο.

Το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων ανέφερε ότι: «Ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων πρότεινε τη συγκεκριμένη συνάδελφο μετά από εισήγηση του δ/ντή του σχολείου, χωρίς να προηγηθούν ψηφοφορίες».

  • Ομόφωνη πρόταση συλλόγου Διδασκόντων υπάρχει ΜΟΝΟ αν υπάρχει ένας/μία υποψήφιος/α όπως έγινε στο Δ.Σ. Βαθέος.
  • Από τη στιγμή που υπήρχαν δύο υποψηφιότητες έπρεπε να γίνει ψηφοφορία και βάσει του αποτελέσματος θα πρότειναν την υποψήφια, κάτι που δεν έγινε.
  • Δεν υπάρχει εισήγηση του Δ/ντή του Σχολείου συγκεκριμένης υποψηφιότητας, αν υπάρχουν δύο υποψηφιότητες. Απλώς αναφέρει στο Σύλλογο Διδασκόντων ότι υπάρχουν δύο (2) υποψηφιότητες.

Υπενθυμίσαμε στα μέλη του ΠΥΣΠΕ ότι σε ανάλογη περίπτωση σε σχολείο της Σάμου, όπου υπήρχαν δύο υποψηφιότητες έγινε ψηφοφορία στο Σύλλογο Διδασκόντων και μάλιστα μυστική και μετά τα αποτελέσματα στάλθηκε το πρακτικό στο ΠΥΣΠΕ. Μάλιστα ήταν παρούσα και συμμετείχε στη ψηφοφορία και η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ.

Εδώ είχαμε παρέμβαση του αιρετού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ που μας κατηγόρησε ότι: «πώς στηρίξαμε την υποψηφιότητα του υποδ/ντή του Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου, αφού υπήρχαν δύο υποψηφιότητες;».

Του εξηγήσαμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν είχε πάρει θέση για τις δύο υποψηφιότητες και μάλιστα το πρακτικό του Συλλόγου το έστειλαν στο ΠΥΣΠΕ, χωρίς πρόταση, με το σκεπτικό ότι ήταν αντίθετοι σε κάθε μορφή αξιολόγησης. Επειδή συνέχιζε τις ανακρίβειές του, όπως πάντα, ζητήσαμε επίμονα από την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ να πάρει θέση για το συγκεκριμένο πρακτικό. Η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ, απλώς επιβεβαίωσε αυτά που υποστηρίξαμε και εμείς.

Στα θέματα της Η.Δ. της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Σάμου (06-03-19):

ð Ανακλήθηκε η διάθεση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, Καραδημητρίου Διαμαντή από τη ΔΙΔΕ Σάμου και στη θέση του διατέθηκε από τη ΔΙΔΕ ο Χατζηνικολάου Ιωάννης που θα καλύψει τις αντίστοιχες ώρες του (4 ώρες) στο Δ.Σ. Πύργου.

ð Αναγνωρίσθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού εκπαιδευτικού ΠΕ71/Ειδικής Αγωγής

ð Ορίσθηκε προϊσταμένη στο νηπιαγωγείο Ηραίου η Πασχάλη Μαρία

ð Αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία αναπληρώτριας νηπιαγωγού και χορηγήθηκαν τα μισθολογικά κλιμάκια σε 17 εκπαιδευτικούς από 01-01-19 μέχρι και σήμερα. Συμφωνήσαμε με το δικαίωμα της ένστασης από τους συναδέλφους.

Την Τετάρτη 13-03-19 συνεδρίασε έκτακτα το ΠΥΣΠΕ Σάμου με την προσωρινή τοποθέτηση της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού Ταβουκτσή Κλεονίκης στο Δημοτικό σχολείο Μεσαίο Καρλοβάσου μετά από άδεια λοχείας και έγινε προσδιορισμός της οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού στην Α/θμια Εκπ/ση Σάμου, που μπορείτε να τη δείτε εδώ

*Δείτε την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 20/02/19 εδώ 

και την τοποθέτησή μας στην πανελλήνια συνάντηση των αιρετών στη Θεσσαλονίκη εδώ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                                     Δάλλη Μαρία

                             Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                      Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,                  6974476651 - 22730.32940,

antoniskak18@gmail.com                                  dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: