Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ηλίας Σιώρας: Ακούμε τα συνθήματα “κλείσου σπίτι”, ” είναι ατομική σου ευθύνη”. Αυτή η ρημάδα η κρατική ευθύνη πού είναι;

Πρέπει να αναπτυχθούν νέες κλίνες ΜΕΘ. Να υπάρχουν δημόσιες δομές ενισχυμένες, για να έχουμε αποσυμφόρηση από τα νοσοκομεία. Αλλιώς, αντί για τόποι διάγνωσης και θεραπείας, θα γίνουν τόποι μετάδοσης του ιού

ήμερα το απόγευμα η ΟΕΝΓΕ έκανε μια κινητοποίηση “ειδικού σκοπού και τύπου” έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. Έδωσαν έτσι διπλό μήνυμα, ενάντια και στην απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως

Κανένας μόνος στην επιδημία
Αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα, αλλά και το βίντεο.

“Ο πόλεμος έχει στρατιώτες αλλά χρειάζεται και όπλα. Τόσα χρόνια μας έχουν παροπλισμένους και έχουν βάλει την υγεία του ελληνικού λαού σε καραντίνα”.

“Στον πόλεμο δεν πάνε μόνο οι γιατροί του δημοσίου αλλά και οι ιδιώτες. Πρέπει να επιταχθούν άμεσα ιδιωτικές δομές. Είναι απαράδεκτο να πληρώνει χρυσάφι ο κοσμάκης τα τεστ για τον κορονοϊό, από 120 έως 450 ευρώ”.

“Όταν μιλούσαμε για τα κενά στα νοσοκομεία, μας έλεγαν γραφικούς. Πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα κενά”.

“Ευχαριστούμε ειλικρινά τον λαό για τη στήριξή του. Δε δεχόμαστε επαίνους από αυτούς που λοιδορούν το δημόσιο σύστημα και θέλουν να το ιδιωτικοποιήσουν”.

“Χρειάζονται μέτρα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό, που μας δίνονται με σταγονόμετρο. Δεν έχουμε καν κατάλληλες μάσκες με πλήρη προστασία για τους γιατρούς. Τις πρώτες μέρες της επιδημίας, οι υγειονομικοί ήταν μόλις το 3% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σήμερα, είναι το 11% από τα 450 κρούσματα”.

“Πρέπει να αναπτυχθούν νέες κλίνες ΜΕΘ. Να υπάρχουν δημόσιες δομές ενισχυμένες, για να έχουμε αποσυμφόρηση από τα νοσοκομεία. Αλλιώς, αντί για τόποι διάγνωσης και θεραπείας, θα γίνουν τόποι μετάδοσης του ιού”.

“Ο ηρωισμός είναι δεδομένος, αλλά χρειάζεται προσωπικό, μέτρα προστασίας, ΜΕΘ για τον λαό. Δε γίνεται να περνάνε απαρατήρητα τα συνθήματα, “κλείσου στο σπίτι”, “είναι ατομική σου ευθύνη”. Το γνωρίζουμε ότι είναι ατομική ευθύνη. Εκείνη η ρημάδα η κρατική ευθύνη πού είναι;”

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: