Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΧΟΥΜΕ καθολικά από τις εκλογές - παρωδία του Υπουργείου Παιδείας - Η Δ/νση Π.Ε. Σάμου οφείλει να κάνει ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφίων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο ΠΥΣΠΕ Σάμου αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές. Αυτό έχει υποχρέωση να το επικυρώσει και τυπικά η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας προβλέπεται τα εξής:

«Άρθρο 21 - Νόμος 2690/1999 - Ανάκληση

1. Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοση της.

2. Για την ανάκληση δεν είναι απαραίτητο να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση της πράξης, εκτός αν ανακαλείται πράξη νόμιμη ή πράξη παράνομη ύστερα από εκτίμηση πραγματικών περιστατικών.»

Η ανακήρυξη της Δ/νσης σε κάθε περίπτωση αναφέρει ότι αφορά τις εκλογές στις 4/11. Κατά συνέπεια και τυπικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου,  με τους όρους της τροπολογίας «Κεραμέως» που άλλαξε τα δεδομένα, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  και προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7/11. Σε κάθε περίπτωση οι όροι διεξαγωγής των εκλογών, δεν νοείται να αλλάζουν, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Επομένως η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου υποχρεούται να ακυρώσει - ανακαλέσει  την ανακήρυξη των υποψηφίων  που έκανε (Αρ. Πρωτ.: 4360/8 Οκτωβρίου 2020), όπως προχώρησαν και άλλες Δ/νσεις.

Ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου με έγγραφο που έστειλε στη Δ/ντρια Π.Ε. Σάμου, η οποία φέρει προσωπική ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών και την τήρηση της διαδικασίας σε επίπεδο Δ/νσης Σάμου, αναφέρει ότι: «..είναι παράνομη η διαδικασία πραγματοποίησης των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Σάμου και διαπιστώνει ότι, αυθαίρετα, επιμένει μέχρι σήμερα σε μία αδιέξοδη διαδικασία, αφού παρά τη ρητή απόσυρση των υποψηφίων εμμένει να τους θεωρεί ως υποψήφιους και να μην προχωρά, ως οφείλει, στην έκδοση πράξης ανάκλησης των υποψηφιοτήτων. Η συνέχιση μίας τέτοιας χρήσης, αυθαίρετα, επιφέρει συνέπειες, τις οποίες τις θέτει ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου υπόψη της Δ/ντριας Π.Ε. Σάμου και την καλεί για μία ακόμα φορά να ανακαλέσει την παράνομη πράξη της.

Σε κάθε περίπτωση η ακύρωση των ηλεκτρονικών εκλογών, έχει τεράστια σημασία για το εκπαιδευτικό κίνημα:

· Είναι  απολύτως διαβλητές.  Ήδη τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από αντίστοιχες διαδικασίες  στο παρελθόν, επιβεβαιώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ποιος είναι πίσω από το πληκτρολόγιο, αν είναι μόνος του και ανεπηρέαστος την ώρα που ψηφίζει, αν είναι η ψήφος του μυστική. Το ίδιο το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να μπει κάποιος περισσότερες από μία φορά και να αλλάξει την ψήφο του στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

· Οι εκλογές αυτές θα είναι το πρώτο βήμα για τη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών και της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων και του εκπαιδευτικού κινήματος. Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, μαζί με το νόμο για τα εργασιακά, όπου προβλέπει την υποχρεωτική διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με πρόβλεψη ότι θα παίρνεται απόφαση για απεργία μόνο με το 50% + 1, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και συνελεύσεις.

Η περίοδος της πανδημίας αξιοποιείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο όχι μόνο για να περάσει όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις - μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, εργασία, δικαιώματα αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Άρα η μάχη για την ακύρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι καθοριστική.

Δε θα περάσει - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

Γυρίζουμε την πλάτη στην κυβέρνηση: που παίζει με τη ζωή μας, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, μας αντιμετωπίζει ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ στην πανδημία. Δε θα της επιτρέψουμε «να βάλει χέρι» και στα σωματεία μας και τη λειτουργία τους.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ :

  • ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους σε περίπτωση που το Υ.ΠΑΙ.Θ. επιχειρήσει να πραγματοποιήσει τις εκλογές παρωδία, να ΑΠΕΧΟΥΝ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και να αγνοήσουν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που θα αφορά τις ''εκλογές'' σταλεί στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από τη Διοίκηση. Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου που θα μας αποσταλεί.
  • Δε θα αποδεχτούμε το αποτέλεσμα τέτοιων εκλογών - ερήμην των εκπαιδευτικών. Κανένας από τους εκλεγμένους δε θα νομιμοποιηθεί και δε θα γίνει αποδεκτός ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ούτε από τα σωματεία μας ούτε στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ τις ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ότι αν το Υπουργείο και η Δ/νση πραγματοποιήσουν αυτές τις «εκλογές», οι εν δυνάμει «εκλεγμένοι» θα παραιτηθούν και δε θα αποδεχτούν κάποια θέση.  Να καλέσουν - με συνέπεια - όλες και όλους τους συναδέλφους σε μαζική καθολική αποχή δηλώνοντας ότι όποιοι ανακοινωθούν ως αιρετοί από αυτή τη διαδικασία θα παραιτηθούν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: