Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Μαγιορκίνης: «Απόφαση της πολιτείας η απαγόρευση των συναθροίσεων»

Έμμεση αλλά σαφής διάψευση ότι δεν υπήρξε εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής για απαγόρευση των συναθροίσεων και κατά συνέπεια της πορείας του Πολυτεχνείου ήρθε από τον Γκίκα Μαγιορκίνη κατά την ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση, την απόφαση για την οποία έλαβε ο αρχηγός της Αστυνομίας, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, είπε ότι αυτό αφορά «αποφάσεις της Πολιτείας».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που ρωτήθηκε συγκεκριμένα από τη δημοσιογράφο του MEGA Ιοκάστη Αλειφεροπούλου αν ο αριθμός 4 έχει προκύψει από κάποιο αλγόριθμο και αν μετά τις 18 Νοεμβρίου ο κίνδυνος θα έχει εκλείψει, είπε ότι αυτό που έχουν επισημάνει κατ' επανάληψη οι επιστήμονες της Επιτροπής είναι ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

«Η επιτροπή το μόνο που έχει πει κατ’ επανάληψη και το λένε όλοι οι επιστήμονες, είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό πολλώ δε μάλλον στη φάση αυτή που είμαστε με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας», δήλωσε συγκεκριμένα.

Να θυμίσουμε πάντως ότι τόσο η αντιπολίτευση όσο και πολλοί φορείς έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να παρουσιάσει την εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία βασίστηκε η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, χωρίς ωστόσο να ικανοποιηθεί το αίτημά τους...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: